Sivasspor'da Hedef Avrupa'da Tur Atlamak

Teknik direktör Riza Çalimbay: 'Kolay olmayacagini, çok zor olacagini biliyoruz. Tek sikintimiz 56 eksikle gitmemiz oldu. Özellikle defans oyuncularimizin, stoperlerimizin hemen hemen hepsi yok gibi. Her zaman oynadigimiz futbolu oynayacagiz, galibiyet için oynayacagiz' '(Kopenhag maçi) Orada bir gol attigimiz zaman zaten maç uzayacak. Onun için öncelikle gol yemeden golü bulmamiz gerekiyor'

SERHAT ZAFER - Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövans maçinda yarin karsilasacaklari Danimarka temsilcisi Kopenhag'i yenerek tur atlamak istediklerini belirtti.

Çalimbay, AA muhabirine yaptigi açiklamada, zor bir karsilasma için Danimarka'ya gittiklerini söyledi.

Karsilasmayi kazanmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini aktaran Çalimbay, "Bütün amacimiz orada tur atlamak. Kolay olmayacagini, çok zor olacagini biliyoruz. Tek sikintimiz 5-6 eksikle gitmemiz oldu. Özellikle defans oyuncularimizin, stoperlerimizin hemen hemen hepsi yok gibi. Her zaman oynadigimiz futbolu oynayacagiz, galibiyet için oynayacagiz. Sahamizda da her zaman ayni sekilde oynadigimiz gibi. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacagiz." dedi.

Çalimbay, takimda savunma oyunculari Caner Osmanpasa ve Aaron Appindangoye ile orta saha oyunculari Erdogan Yesilyurt ve Pedro Henrique'nin sakatliklari nedeniyle, defans oyuncusu Dimitrios Goutas'in ise Avrupa maç kadrosu listesinde yer almamasi nedeniyle Kopenhag maçinda forma giyemeyeceklerini ifade etti.

- "Gol yemeden golü bulmamiz gerekiyor"

Sahalarinda oynadiklari maçta rakiplerine 2-1 kaybettikleri için üzgün olduklarini ve bunu telafi etmek için ellerinden gelen her seyi yapacaklarini aktaran Çalimbay, sunlari kaydetti:

"Orada bir gol attigimiz zaman zaten maç uzayacak. Onun için öncelikle gol yemeden golü bulmamiz gerekiyor. Tek sikintimiz eksiklerimiz, onun disinda sikintimiz yok. Kafa olarak her sey hazir. Zaten biliyorsunuz 2 günde bir maç oynuyoruz, bayagi bir yogun geçiyor. Belki de en çok maç oynayan takimlarin basindayiz. Sürekli bir sekilde maç oynadigimiz için net bir sekilde hazir da degiliz. Antrenmanlari da dogru, düzenli tam yapamadik. Onun için bu yogun süreci insallah iyi bir sekilde kapatacagiz. Bizim en büyük beklentimiz milli maç arasi. Milli maç arasinda insallah her seyi düzeltip ligimize de çok iyi bir sekilde baslayacagiz."

Kaynak: AA