Roma-Trabzonspor Maçina Dogru

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho: 'Bizim amacimiz, sonuçtan bagimsiz olarak her zaman kazanmak için oynamak'.

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, yarin Trabzonspor karsisinda yine kazanmak için oynayacaklarini söyledi.

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövans maçinda yarin Trabzonspor'u agirlayacak Roma'nin Portekizli çalistiricisi Mourinho, maç öncesinde kulübün Trigoria'daki tesislerinde bir basin toplantisi düzenledi.

Mourinho, deplasman gol kuralinin kalkmis olmasina iliskin, "Bundan sonra önceki döneme göre daha fazla uzatma devreleri izleyecegimizi düsünüyorum. Bu bizim yaklasimimizi biraz degistirir ama çok degil. Bizim amacimiz, sonuçtan bagimsiz olarak her zaman kazanmak için oynamak. Bize beraberlik de yetiyor. 80. dakikada durum berberse risk almamaliyiz." dedi.

UEFA Konferans Ligi play-off turunda video yardimci hakem uygulamasinin (VAR) olmamasi hakkinda Mourinho, "Uyum saglamamiz gerekiyor. Halen yaniliyor olabilirim ama Trabzonspor'un ilk maçtaki golü ofsaytti. Yarinki maçta en azindan gol çizgisi teknolojisine sahip olacagiz. Bu da bir gelisme. UEFA'nin zorlugunu anliyorum. Su anda bu teknolojiye sahip olmayan ülkelerden takimlarin katildigi yeni bir turnuva. Gelismesi gereken bir turnuva olarak kabul edilmeli." ifadelerini kullandi.

Mourinho, kurada Trabzonspor ile eslesmeleriyle ilgili olarak, "Kura konusunda çok sansli degildik. Güçlü rakiplerden birini çektik. Sadece finalde VAR olacak yanilmiyorsam. Finale ulasirsak görecegiz." diye konustu.

Portekizli teknik adam, sezon öncesi takimda herkese oynama sansi verdigini ancak bu maç önce su an kadroda bir degisiklige gitmeyi düsünmedigini dile getirdi.

Jose Mourinho, önlerinde Trabzonspor maçi oldugunu, önce bu karsilasmaya daha sonra da ligdeki Salernitana müsabakasina odaklanmalari gerektigini ifade ederken, "Gelisen bir takimiz. Her maçi kazanmaya çalistigimizi söyleyebilecek bir durumdayiz. Su anda önümüzdeki maça odaklanmis durumdayiz. Bu yüzden çok fazla degisiklik düsünmüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA