Riza Çalimbay Açiklamasi 'Galibiyetten Baska Düsüncemiz Yok'

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövans maçinda yarin deplasmanda Danimarka ekibi FC Kopenhag ile karsilasacak olan DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, “Bizim bu maçta galibiyetten baska düsüncemiz yok. Öyle olmasi içinde elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Maçin sonlarina dogru her türlü riske girecegiz” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövans müsabakasinda yarin oynayacaklari Kopenhag maçi öncesi Parken Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Çalimbay, “Bizim sahamizda ilk oynadigimiz maç gerçekten çok güzel geçti. Iki takimda galibiyet için oynadi. Bizim sanssizligimiz bu maçta da geçtigimiz maçta da tam kadro çikamiyoruz, en büyük sikintimiz bu. Oyun olarak baktiginizda özellikle Sivas’ta oynadigimiz maçin ikinci yarisinda baya etkili bir futbol oynadik, baya pozisyonlara girdik ama degerlendiremedik. Bizim burada kaybedecek hiçbir seyimiz yok. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapacagiz. Dengeli sekilde oynayacagiz. Geçen maç sonlara dogru nasil riske girdiysek ayni sekilde riske girecegiz. Karsimizdaki takim iyi bir takim, güçlü ve disiplinli bir takim. Hepsini çok iyi biliyoruz, artik iki takimda birbirini taniyor. Bizim tek sikintimiz stoperlerimiz. 4 Stoperimiz de oynamayacak gibi bir sey. En büyük sikintilarimiz bunlar. Ama ne olursa olsun kaybedecek hiçbir seyimiz yok. Burada mücadele etmeden, maçi kazanmamiz mümkün degil. Onun için gereken neyse her seyi yapacagiz” dedi.



“Maçin sonlarina dogru her türlü riske girecegiz”

Deneyimli teknik adam, Kopenhag takiminin çok tehlikeli bir takim oldugunu vurgulayarak, “Biz oyun disiplinimizi bozmadan oynayacagiz. Birden bire saldiracak degiliz. Çünkü karsimizdaki takim iyi takim, orta ataklari çok tehlikeli takim. Onun için her seye dikkat edecegiz. Sabirli ve disiplinli bir sekilde oyunumuzu oynayacagiz. Stoperlerden sadece Samba Camara var. Onu deneyecegiz, oynayabilirse tek o var. Eger oynayamazsa o zaman sikinti yasayabiliriz belki. Bizim bu maçta galibiyetten baska düsüncemiz yok. Öyle olmasi içinde elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Maçin sonlarina dogru her türlü riske girecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA