Pereira Açiklamasi 'Bu Maçi En Iyi Sekilde Geçip, Grup Asamasina Kalmak Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Helsinki maçi öncesi, "Bu maçi en iyi sekilde geçip, grup asamasina kalmak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövansinda yarin Finlandiya ekibi HJK Helsinki ile karsilasacak. Karsilasma öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, "Tabii ki zor maç olacak. Organize bir takima karsi oynayacagiz. Bazi kaliteli iyi oyunculari olan bir takima karsi oynayacagiz. Onlar da ayni hedefteler. Grup asamasina kalmak istiyorlar. Yarin ilk 11’de oynayacak oyunculardan bagimsiz olarak, sahada; hirsli, organize ve kazanmak isteyen bir takim görüntüsü sergileyecegiz. Yagmur, soguk veya yapay çim gibi kosullarin bizim oyunumuzu etkilemesine izin vermeyecegiz. Ona ragmen yarin bu stat bizim için dünyadaki en güzel stat olacak. Çünkü maçimizi o an oynadigimiz stat burasi olacak. Biz de bu maçi en iyi sekilde geçip, grup asamasina kalmak istiyoruz” diye konustu.



"Bizim için önemli olan kendi oyunumuzu sahaya yansitabilmek"

Takimla ve yarinki oynanacak maçla ilgili sorulara da Portekizli teknik adam, su yanitlari verdi:

“Önümüzdeki iki maçta biz elimizden gelenin en iyisini yapip, her zaman ortaya koydugumuz görüntüyü sergilemeye çalisacagiz. Agresif ve kaliteli futbol ortaya koymaya çalisacagiz. Sonuna kadar savasan bir takim görüntüsü ortaya koymaya çalisacagiz. Bu ruhu sahaya yansitmaya çalisacagiz. Herkesin çok kostugu, çok çalistigi, elinden geleni yaptigi bir görüntü sergilemeye çalisacagiz. Tabii ki yasadigimiz sakatliklar ve yagmur, stadin dolu olup veya olmamasi, soguk hava gibi kosullardan bagimsiz olarak bizim için önemli olan, kendi oyunumuzu sahaya yansitabilmemiz olacak. Onlarin ne düsündügünü kontrol edemem. Ben kendi takimimin ne düsündügünü kontrol edebilirim. Onlar da sahaya çiktiklarinda bu dedigimiz her seyi unutacaklar. Soguk hava, rüzgar, yagmur, sahanin suni çim olmasi gibi kosullari unutup, tek hedefimiz kazanmak için sahaya çikacaklar. Su an burada bizimle olan oyuncular, dünyanin en iyi oyunculari. Çünkü mevcutta elimde olan oyuncular onlar. 20 dakikada olsa, 15 dakikada olsa; 60-90 dakikada olsa, oynayanlarin hepsi ayni ruhu sergilemeye çalisacaklar. Sahada çok çalisip, özveri gösterecekler. Son maçi analiz ettigimizde de savasan, çalisan organize bir takim görüntüsü görmüstüm. Yarin da bunu görecegiz. Farkli bir sey olmayacak, kimin oynadiginin bir önemi olmayacak."

Kaynak: İHA