Reha Erginer Açiklamasi 'Geçen Sezonun Izlerini Silmek Istiyoruz'

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, lige iyi baslamadiklarini belirterek, “Yeni transferlerin bölüm bölüm farkli zamanlarda aramiza katilmasi bizi sikintiya soktu. Ilk maçta da bunun sikintilarini gördük. Biz aslinda önce geçen sezonun izlerini silmek istiyoruz” dedi.

TFF 1. Lig takimlarindan Boluspor, yeni sezonda ilk maçina deplasmanda Balikesirspor karsisinda çikti. Ilk maçinda deplasmanda sahadan 1-0 maglup ayrilan kirmizi-beyazli ekip ligin 2. haftasini bay olarak geçti. Boluspor, ligin 3. haftasinda deplasmanda Tuzlaspor ile oynayacagi karsilasmada sahadan galibiyetle ayrilmak için hazirliklarini sürdürüyor.

“Bekledigimden kötü bir oyun oynadik”

Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Artik ligi baslattik. Sezon basinda iyi bir kamp dönemi geçirdik ama bazi oyuncularin geç aramiza katilmasi, yeni transferlerin bölüm bölüm farkli zamanlarda aramiza katilmasi bizi sikintiya soktu. Ilk maçta da bunun sikintilarini gördük. Lige iyi baslamadik. Aslinda baslangicin sancili olacagini biliyorduk ama bekledigimden kötü bir oyun sergiledik. Bu tip baslangiçlar moral bozabilir. Yeri geldiginde normal sayilabilir ama bizim bakis açimiz farkli. Biraz zamana ihtiyacimiz oldugunu düsünüyorum. Yeni bir takimiz. Milli maç arasindan sonra daha iyi bir Boluspor izletecegiz” dedi.



“Yeni bir takim kuruyoruz”

Adaptasyon sürecini ortadan kaldirmak istediklerini belirten Erginer, “Biz aslinda önce geçen sezonun izlerini silmek istiyoruz. Yeni bir takim kuruyoruz. Çok fazla oyuncuyla yollarimizi ayirdik. Fazla sayida da transfer yaptik. Öncelikle amacimiz adaptasyon sürecini ortadan kaldirmamiz. Ondan sonra da standart bir oyun yakalamak. Biz iç sahada, dis sahada belli bir standartta oyun oynamak istiyoruz. Öncelikle amacimiz bu oyun düzeyine ulasmak. Ondan sonra bu ulastigimiz oyun düzeyinde skorla beraber bir standart yakalayip belli bir düzeyde devam etmek istiyoruz” seklinde konustu.



“Herkes hedef pesinde”

Lige maç maç bakmak gerektigini ifade eden Erginer, “Bu ligde herkes hedef pesinde. Çogu takim sampiyonluk ve play-off iddiasiyla lige basliyor. Hedefleri koymak çok problem degil. Esas problem sahada bu hedeflere ulasabilecek davranislari gösterebilmek. Lige bence maç maç bakmak lazim. Bu size uzun vadeli hedeflerinize ulastirir. Onun için öncelikle iyi futbol oynamak istiyoruz. Geçen seneki gibi iç sahada kötü bir performans sergilemek istemiyoruz. Bu standart oyunu yakaladiktan sonra maçlara hafta hafta bakip ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yeni transferler olabilir”

Transfer dönemi bitene kadar yeni transferler olabilecegini açiklayan Erginer, “Mevcut sartlar içinde yönetimimizin transfer anlaminda çok iyi is çikardigini düsünüyorum. Iyi transferler yapiyoruz. Bu zamanlama açisindan baktigimizda biraz geç katilan arkadaslar var ama içinde bulundugumuz konjonktürde çok normal. Bunu da çok dogal karsiliyorum. Bunu da telafi etmek için zamana ihtiyacimiz var. Transfer süreci bitene kadar aramizdan ayrilan oyuncular da olabilir. Yeni transferler de olabilir. Net bir sey söylemiyorum. Transferin ucu bizim için transfer dönemi bitene kadar açik” dedi.

Kaynak: İHA