Okçuluk Milli Takimi Antrenörü Yusuf Göktug Ergin, Transfer Tekliflerine Kapali Açiklamasi

'Olimpiyatlardan sonra diger ülkelerin ilgisi daha da artmaya basladi' 'Herhangi bir beklentim olmaksizin kendi ülkemde, kendi ülkemin çocuklariyla, kendi ülkemin basarisi için çalismaktan gurur duyuyorum. Bu gurur da beni her anlamda tatmin ediyor. Herhangi bir maddiyat hiç kimseyle konusmam' 'Baskanimiz beni kovmadigi sürece ülkeme hizmet etmeye devam etmek istiyorum' 'Mete'yi, Yasemin'i 1314 yasinda bünyemize katip, milli takim çalismalarina dahil edip, bu günlere getirebildik. O yüzden her zaman gençler bizim için çok önemli. Su anda da yeni gençler kesfetmeye, onlari olimpik havuzlarimiza dahil edip gelistirmeye çalisiyoruz'

HALIL IBRAHIM AVSAR - Okçuluk Milli Takimi Antrenörü Yusuf Göktug Ergin, bazi ülkelerden dolayli transfer teklifi aldigini ancak Türk sporuna hizmet etmeye devam etmek istedigini söyledi.

Ergin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, olimpiyatlar öncesinde de diger ülkelerin kendisiyle ilgilendigini ancak 2020 Tokyo Olimpiyatlari'ndan sonra ilginin daha da arttigini belirtti.

Okçulukta genel olarak her dört yillik sürecin sonucunda ülkeler arasinda bu tip degisimlerin oldugunu dile getiren Ergin, "Özellikle antrenörlerin bu tip degisimleri çok olagandir. Benimle de ilgilenen birkaç ülke vardi. Gerçekten bu bir anlamda gurur verici ama diger taraftan bu ülkelerin hepsi benim Türkiye'ye karsi olan vefa duygumun ne kadar yüksek oldugunu, kendi sporcularimla çalismaya ne kadar önem verdigimi ve ne kadar Türkiye'deki yasantimdan memnun oldugumu biliyorlar. Özellikle bütün görüsmelerimizde, günlük sohbetlerimizde bunu herkese dile getiriyorum." ifadelerini kullandi.

"Bunun için resmi bir teklif gelmis durumda degil ama resmi teklifin ön görüsmelerini, ön hissettirmelerini yapiyorlar." diyen Ergin, "(Söyle olsa ne düsünürsün?) gibi bir takim sorularla uzun süredir karsilasiyordum. Olimpiyatlardan sonra diger ülkelerin ilgisi daha da artmaya basladi. Özellikle ABD, Kanada gibi ülkelerden insanlar benimle ilgilenmeye basladi. Orada tabii iyi dostluklarimiz, arkadasliklarimiz var. Daha önce girmedigimiz kontratimla ilgili konulara, buradaki çalisma düzeniyle ilgili konulara girmeye basladilar. Dedigim gibi benim ülkeme olan sevgimi bildikleri için su an resmi bir teklifi yapacak cesareti bulamadilar diyebilirim." seklinde görüs belirtti.

Ergin, olimpiyat madalyali antrenörlerin dünyadaki ortalama aylik kazanciyla ilgili soru üzerine, sunlari söyledi:

"Bütün dünyada bir rayiç bedelin oldugunu söyleyebiliriz. Su anda olimpiyat madalyasi kazanmis seviyede bir antrenörün 15 bin dolarin altinda çalismasi herhangi bir ülkede pek mümkün degil. Türkiye'ye de yabanci bir antrenör gelse bunu isteyecektir. Herhangi bir ülkedeki antrenör baska ülkeye gitse, su anki okçuluk antrenörlerinin karsiligi bu miktar. Profesyonel spor branslariyla karsilastirildiginda bunlar çok büyük rakamlar degil. Son yillarda okçulugun gelisimiyle birlikte, dünyada bu anlamda da bir gelisim oldu. Bundan 5-6 yil öncesinde 10 bin dolarin altindaki rakamlarla antrenör arkadaslarimiz baska ülkelerde çalisiyorlardi ama su anda mevcut rakamlar o seviyede."

"Resmi bir teklif gelirse karariniz ne olur?" sorusuna Ergin, "Böyle bir teklifi bana getirmeye kimsenin resmi olarak cesaret edebilecegini düsünmüyorum. Ben hiçbir görüsmeyi bu noktaya getirmemeye gayret ediyorum. Herhangi bir beklentim olmaksizin kendi ülkemde, kendi ülkemin çocuklariyla, kendi ülkemin basarisi için çalismaktan gurur duyuyorum. Bu gurur da beni her anlamda tatmin ediyor. Herhangi bir maddiyat hiç kimseyle konusmam. Bugüne kadar da sag olsun baskanimiz, yönetimimiz beni bu anlamda hiçbir zaman magdur etmemislerdir." yanitini verdi.

Ergin, "Beni yetistiren, bugünlere getiren kisiler halen federasyonumuzu yönetiyor. Dolayisiyla benim onlara karsi vefa borcum var ve bu vefa borcunu hiçbir parayla karsilastirmam. Baskanimiz beni kovmadigi sürece ülkeme hizmet etmeye devam etmek istiyorum." degerlendirmesini yapti.

- "Olimpiyatlardan sonra okçuluga ilgi artti"

2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda Mete Gazoz'un elde ettigi sampiyonluktan sonra okçuluga ilginin arttigina isaret eden Yusuf Göktug Ergin, "Olimpiyattan sonra okçuluk günlük hayatta insanlarin konusmalari arasinda geçer hale geldi. Biz de bunu toplum içerisinde bazi yerlerde otururken etraftan duymaya basladik." dedi.

Mete Gazoz'u artik herkesin tanidigini vurgulayan Ergin, "Yazili ve görsel basinda okçuluktan çok fazla bahsediliyor. Bu tabii ki bir yerde gurur verici, diger taraftan bilmedigimiz bir mecra. Biz de bu alani nasil etkili yönetebiliriz, bu alanda nasil Türk okçulugunun faydasina çevirecek sekilde hareket edebiliriz, bunun çalismasi içerisindeyiz." diye konustu.

- "Cumhurbaskani'miz sporcularla tek tek ilgilendi"

Ergin, Tokyo Olimpiyatlari'nda madalya kazanan milli sporculari kabul eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti.

"Çok güzel bir geceydi." diyen Ergin, kabule iliskin söyle konustu:

"Cumhurbaskani'miz bütün madalya alan sporcularimizla tek tek ilgilendi. Onlarla çok samimi bir ortamda, çok samimi bir sohbet gerçeklestirdi. Ben bu anlamda gerçekten çok mutlu oldum. Sadece oradaki 13 sporcumuz degil, olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden 108 sporcumuz da çok degerli. Sayin Cumhurbaskani'miz da bunu konusmasi sirasinda birçok kez dile getirdi. Sporcularimizla olan iletisimi beni gerçekten çok mutlu etti."

- "Paris 2024 artik bizim için daha önemli bir olimpiyat"

Olimpiyatlardan döndükten sonra Gençler Dünya Sampiyonasi'na gittigini belirten Ergin, "Sporda bana göre dinlenecek bir durum yok. Evet olimpiyat madalyasi kazandik. Belki de 100 yildir üzerinde çalistigimiz, hayalini kurdugumuz bir madalyaydi. Bu hayale ulasmis olmak bizim için muhtesem gurur verici. Ama diger taraftan ödül töreni bittigi andan itibaren sorumluluklarimiz artmis sekilde, beklentilere cevap verebilmek için daha fazla çalismamiz gerektiginin farkinda olarak, hazirliklarimizin baslangicini yaptik." ifadelerini kullandi.

2024 Paris Olimpiyatlari hedefiyle ilgili de konusan Ergin, sözlerini söyle sürdürdü:

"Paris 2024 artik bizim için daha önemli bir olimpiyat. Çünkü Paris'e bir ilki basarmaya degil, basardiklarimizi yenilemeye, daha iyilerini basarmaya gidecegiz. Tokyo'dan döner dönmez Genç Dünya Sampiyonasi'na gittim. Çünkü biz Mete'yi, Yasemin'i (Ecem Enegöz) 13-14 yasinda bünyemize katip, milli takim çalismalarina dahil edip, bu günlere getirebildik. O yüzden her zaman gençler bizim için çok önemli. Su anda da yeni gençler kesfetmeye, onlari olimpik havuzlarimiza dahil edip gelistirmeye çalisiyoruz."

Tokyo Olimpiyatlari sonrasi faaliyetler hakkinda bilgi veren Ergin, "Dünya Sampiyonasi, arkasindan Dünya Kupasi finali var. Mete, Dünya Kupasi finalinde de yarisacak. Olimpiyat sampiyonu olarak oraya gidecek, beklenti de olacak. Bu beklentiyi karsilayabilmek lazim. Ben söyle bakiyorum; olimpiyat oyunlari maraton yarisi gibi degil. Ipi gögüslediginizde is bitmiyor. Olimpiyat madalyasini, bir sonraki yaris için sizi daha fazla cesaretlendiren, daha dogru kararlar almaniz anlaminda sizi motive eden bir basari olarak görüyorum. Bunu da tabii ki Dünya Sampiyonasi'nda alacagimiz sonuçlarla perçinlemek istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA