N'sakala'nin Saglik Durumu Iyi

Besiktas Kulübü Saglik Kurulu Koordinatörü Tekin Kerem Ülkü: 'N'Skala'nin genel saglik durumu gayet iyi. N'Sakala'ya birakirsak bir an önce antrenmana çikmak isteyecek kadar istekli'

Besiktas Kulübü Saglik Kurulu Koordinatörü Tekin Kerem Ülkü, Fabrice N'Sakala'nin Gaziantep'te ani bilinç kaybi yasadigini ancak saglik durumunun iyi oldugunu söyledi.

Ligin 2. haftasinda Gaziantep'te oynanan maçta aniden yere yigilan ve hastaneye kaldirilan N'Sakala'nin durumu ile ilgili olarak BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Ülkü, "Cumartesi günü oynanan müsabaka sirasinda N'Sakala'yi ani bilinç kaybi nedeniyle Gaziantep'teki hastanede takip ve müsahede altina almistik. Oyuncumuz pazartesi günü sponsor hastanemize transfer edildi. Ani bilinç kaybi durumunun altinda yatan sebepleri arastirmak için yetkin hocalardan olusan bir kurul olusturduk." diye konustu.

- "Genel saglik durumu gayet iyi"

Kardiyoloji, nöroloji ve gögüs hastaliklari uzmanlarinin yer aldigi kurulda çesitli incelemelerin yapildigini söyleyen Ülkü, sunlari kaydetti:

"Detayli analizlerin ardindan oyuncunun kardiyolojik ve nörolojik siteminde yapisal bir problem olmadigini, kalbin ya da beynin fonksiyonel çalismalarini etkileyecek sorun olmadigini gördük. Oyuncunun yasadigi ani bilinç kaybi sürecinin, herkesin, her sporcunun risk altinda oldugu, zaman zaman yasayabilecegi fizyolojik süreçler nedeniyle gerçeklestigine kanaat getirdik. Dolayisiyla oyuncumuzu da dün hastaneden taburcu ettik. Taburculuk sonrasinda yakin takip, destekleyici tedavi ve istirahat tedavilerini uyguluyoruz. Genel saglik durumu gayet iyi. N'Sakala'ya birakirsak bir an önce antrenmana çikmak isteyecek kadar istekli. Tedbir amaçli olarak gözlemlerimiz devam edecek. Milli takim arasini da kullanarak yavas yavas sahaya adaptasyon çalismalarina sokarak antrenmanlara döndürmek istiyoruz."

Ülkü, N'Sakala'nin ailesinde, yasanan probleme sebep olabilecek bir rahatsizlik olmadigini ve siyah-beyazli futbolcunun kariyerinin bitmesiyle alakali bir durumun olmadigini söyledi.

Ülkü ayrica futbolculari asi olmaya zorlamadiklarini ancak tavsiye ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA