Milli Eskrimciler Basari Için Kiliç Salliyor

Emir Akal: 'Kisa vadede hedefim; Federasyon Kupasi'nda iyi bir derece alip Avrupa sampiyonasina katilmak' Gökçe Günaç: 'Olimpiyatlara daha çok uzun bir yol var. Yasim ona müsaade eder mi bilemiyorum. Su an önümüzde Avrupa sampiyonasi var, ilk hedefim orasi'

ZAFER GÖDER - Eskrim Epe Milli Takim sporculari Emir Akal ile Gökçe Günaç, Bolu kampinda Avrupa sampiyonasi hazirliklarini günde çift antrenman yaparak sürdürüyor.

Milli eskrimciler, 28-29 Agustos'ta Izmir'de düzenlenecek Federasyon Kupasi'nin ardindan 15-19 Ekim tarihlerinde Bulgaristan'da gerçeklesecek Avrupa sampiyonasina hazirlik kapsaminda Aladag'da kamp yapiyor.

Güne kosuyla baslayan milli sporcular, sabah ve aksam antrenmanlarinda kondisyon ve teknik-taktik agirlikli çalismanin yani sira bireysel derslerle müsabakalara en iyi sekilde hazirlaniyor.

- "Tüm turnuvalarda bayragimizi en iyi sekilde dalgalandirmak istiyorum"

Milli sporcu 17 yasindaki Emir Akal, AA muhabirine, Bolu kampinin yogun geçtigini söyledi.

Hem sezona hem de Avrupa sampiyonasina hazirlik niteligindeki kampin kendileri için önemli oldugunu belirten Akal, "Sezona hazirlik olarak güzel bir kamp. Sabah kosusuyla baslayip çift antrenman yapiyoruz. Bunun yaninda özel dersler de yapiyoruz. Bu sekilde sezona iyi baslamayi ümit ediyoruz." diye konustu.

Akal, eskrim hakemligi yapan amcasinin yönlendirmesiyle basladigi spor bransinda madalya aldikça ve turnuvalara gittikçe çalismalarini artirarak milli takima girmeyi basardigini dile getirdi.

Kiliç kullanildigi için "ata sporu" olarak görülen eskrimde Türkiye'yi temsil etmenin gurur verici oldugunu aktaran Akal, "Kisa vadede hedefim; Federasyon Kupasi'nda iyi bir derece alip Avrupa sampiyonasina katilmak. Tüm turnuvalarda bayragimizi en iyi sekilde dalgalandirmak istiyorum. En büyük hedefim olimpiyatlara katilmak. Tabii ki her sporcunun hedefi budur. Bunun için de çok çalismak gerek. Çok da çalisiyorum. Insallah çalismamin karsiligini alirim." ifadelerini kullandi.

Akal, eskrim yapmak isteyen gençlere seslenerek, "Bu sporu yapmak isteyen kardeslerim ilk önce biraz sikilacak. Ayak hareketleri falan sikici oluyor. Maça geçtikçe, kilici eline aldikça daha çok heves ve istek oluyor. Buna devam edip çalistikça daha da basarili oluyorsun." degerlendirmesinde bulundu.

- "Eskrim stratejik bir spor dali"

Milli sporcu 35 yasindaki Gökçe Günaç da Federasyon Kupasi'nda basarili olmak için ter döktüklerini söyledi.

Asil amaçlarinin Avrupa sampiyonasi oldugunu vurgulayan Günaç, "Kamp oldukça yorucu ve yogun bir tempoyla geçiyor ama çok keyifli. Antrenörlerimiz oldukça ilgililer." dedi.

Günaç, yas itibariyla kampin "en tecrübeli ve büyük" sporcusu oldugunu dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Su an fizigim elverdigi için halen bu sporu yapiyorum. Muhtemelen 40 yasima kadar da yaparim. Eskrim böyle bir spor. Olimpiyatlarda da 40 yasina gelmis ve final oynayan sporcular mevcut. Yas büyüdükçe ve kafa yapisi da oturdukça hala devam edilebilen bir spor. Devam edebildigim kadar edecegim. Olimpiyatlara daha çok uzun bir yol var. Yasim ona müsaade eder mi bilemiyorum. Su an önümüzde Avrupa sampiyonasi var, ilk hedefim orasi."

Eskrimin stratejik bir spor dali olduguna isaret eden Günaç, "Ayaklarin, bacaklarin çok hizli olmasi lazim. Koordinasyon çok önemli. Dikkat, aklini kullanabilme, strateji gelistirme, bunlarin hepsi çok önemli. Çok keyifli bir spor. Yapmayi düsünenlere kesinlikle tavsiye ederiz." diye konustu.

Kaynak: AA