Mete Gazoz Açiklamasi 'Hedefim ABD'de Altin Madalya'

Olimpiyat sampiyonu milli okçular Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, Ordu’da genç sporcularla bulustu.

Milli okçular, Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, yarin Ordu’da baslayacak Minikler Açik Hava Türkiye Sampiyonasi Zafer Kupasi için kentte geldi.

Il Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç ve sporcular tarafindan Ordu-Giresun Havalimani’nda karsilanan Mete ile Yasemin, daha sonra konvoy esliginde sehir turu atti.

Daha sonra Ordu 19 Eylül Stadi’na gelen milli sporcular, burada kendilerini karsilayan çesitli spor branslarindaki sporcularla yakindan ilgilendi. Mete Gazoz, burada yaptigi açiklamada, uzun yillar boyunca verdikleri emegin karsiligini almanin mutluluguyla Ordu’ya geldiklerini söyledi.

Gazoz, özellikle kendilerini karsilayanlar arasindan genç okçularin olmasinin daha gurur verici oldugunu ifade etti.

Bundan sonraki neslin daha güçlü sekilde gelip kendilerinin bulundugu konumun daha üzerine çikmalarinin isteyen Mete, bunun böyle olmasinin kendilerine çok daha mutluluk vereceginin altini çizdi.

Mete, Paralimpik Oyunlari için Tokyo’da olan milli sporculara yönelik ise, "Onlar da insallah bir madalya degil, daha fazla madalya ve sampiyonluklarla ülkemize geri dönerler" dedi.

Bundan sonraki hedeflerine deginen Mete, "En yakin 15 Eylül’de ABD’de dünya sampiyonasi var. Ilk hedefim orasi. Ondan sonrasi ise 2024’de Paris’te olacak olan Olimpiyat Oyunlari. Oraya en son olimpiyat sampiyonu olarak katilacagim. Hedefim bu unvanimi devam ettirmek" diye konustu.



"Gelecek neslin bu çitayi daha yukari çikaracagini umuyorum"

Tokyo Olimpiyat Oyunlari’nda karisik takim kategorisinde, takim arkadasi olimpiyat sampiyonu Mete Gazoz ile birlikte 4. olan milli okçu Yasemin Ecem Anagöz ise Ordu’da olmaktan mutlu olduklarini belirterek, "Simdiye kadar kazandigimiz madalyalar genç arkadaslara daha da bir umut isigi oldugunu düsünüyorum. Gelecek neslin bu çitayi daha yukari çikaracagini umuyorum. Bunu da görüyoruz. Çok hevesli ve motiveler" seklinde konustu.

Yasemin, Paralimpik Oyunlari’nda ter dökecek milli sporculara da basarilar diledi.

Konusmalarin ardindan Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Genç tarafindan sporculara üzerinde adlari yazan kalem ve yöresel ürünlerden olusan hediyeler takdim edildi.

Kaynak: İHA