Mehmet Altiparmak Açiklamasi 'Futbolcuya Degil, Takima Dayali Düzenimiz Var'

SAMSUN – Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, futbolcuya dayali degil takima dayali düzenlerinin oldugunu, takimin düzenini kim bozuyorsa onun da kenarda oturacagini söyledi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor Cumartesi günü deplasmanda karsilasacagi Kocaelispor maçi hazirliklarini bugün yaptigi taktik antrenmaniyla sürdürdü. Teknik Direktör Mehmet Altiparmak, antrenman sonrasinda önemli açiklamalarda bulundu.

Ilk olarak Balikesirspor galibiyetini degerlendiren Mehmet Altiparmak, “Ilk maçta oynanan futbol mükemmele yakindi diyebilirim. Herhalde bütün takimlari seyrettigimizde oyun anlaminda en iyi baslayan takim olduk diyebiliriz. Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Bir an önce o maçi unutup, Kocaelispor maçinin hazirliklarina basladik. Sezonun ilk maçi, taraftarla bulusmamiz, geçen sene oynanan maçlardan sonra herkesin ‘Samsunspor ne yapacak’ beklentisi vardi. Bu anlamda iyi bir baslangiç yaptik. Hak ettigimiz üç puani aldik. Simdi mili araya girmeden önce, özellikle yaptigimiz islerin daha fazlasini yapip Kocaelispor maçinda da üç puani alarak milli araya girmek istiyoruz” dedi.



“Futbolcuya dayali degil, takima dayali düzenimiz var”

Takimda aile ortamini olusturduklarini belirten Altiparmak, “Bes veya altinci haftayi beklemek lazim. Bu herkeste aynidir. Bizde de iki üç tane oyuncumuz sezon basi antrenmanlarini yapmadiklari için hazir degiller. Sahanin içinde bizimle birlikte olamiyorlar. Onlara antrenman yaptiriyoruz. Sakatliklar oldu. Bunlarin hepsi dört bes haftalik periyota yayilacak seyler. Besinci haftadan itibaren herkesin kadrosu oturmaya baslar. Transferler biter. Yaklasik 45-50 güne yakin bir hazirlik dönemi geçirdik. Geç gelen oyunculari da sezon basi hazirliklarinda oldugu gibi çalistiriyoruz. Milli maç arasindan sonra yüzde 70 seviyesine gelirler. Takimin uyumu çok iyi. Aile ortamini burada olusturduk. Bu aile ortamina onlarda girecekler. Sakat olan futbolcularimiz da milli maç arasindan takima dönecekler. Takimin düzenine kim uyarsa o oynayacak. Bizim futbolcuya dayali degil, takima dayali düzenimiz var. Önemli futbolcularimiz var. Hepsinden faydalanacagiz. Ama takimin düzenini bozan kim olursa olsun oturur” diye konustu.

Kaynak: İHA