Kopenhag-Sivasspor Maçina Dogru

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay:'Burada bizim kaybedecek bir seyimiz yok. Kazanmak için ne gerekiyorsa her türlü her seyi yapacagiz' Futbolcu Fayçal Fajr: 'Takim olarak gereken hazirliklari yaptik. Hocamizdan gelen talimatlar da belli. Bu talimatlarini geregince uygulamaya çalisacagiz. Umarim yarin güzel bir sonuçla buradan ayrilacagiz'

KOPENHAG – UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövans maçinda yarin deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karsilasacak Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Riza Çalimbay, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarini söyledi.

Çalimbay, karsilasmanin oynanacagi Parken Stadi’nda futbolcu Fayçal Fajr ile basin toplantisi düzenledi.

Ilk maçta iki takimin galibiyet için oynadigini ve karsilasmanin güzel geçtigini belirten Çalimbay, ancak Sivasspor’un geçen maçta da, bu maçta da en büyük sikintisinin tam kadro maça çikamamasi oldugunu ifade etti.

Çalimbay, Sivas’ta oynanan karsilasmada özellikle ikinci yarida etkili bir futbol oynadiklarini ve pozisyonlara girdiklerini, ancak bunu degerlendirmediklerini animsatarak, "Simdi burada bizim kaybedecek bir seyimiz yok. Kazanmak için ne gerekiyorsa her türlü her seyi yapacagiz." dedi.

Dengeli bir oyun da ortaya koyacaklarini aktaran Çalimbay, sunlari kaydetti:

"Ama sonlara dogru, nasil geçen maç gibi riske girmissek ayni sekilde riske girecegiz. Tabii karsimizdaki takim iyi bir takim, güçlü bir takim. Disiplini bir takim. Artik iki takim da birbirini taniyor. Dedigim gibi tek sikintimiz su anda stoperlerimiz maalesef. 4 stoperimiz var 4’ü de yok gibi bir sey, yani oynayamayacak. En büyük sikintilarimiz bunlar. Ama ne olursa olsun kaybedecek bir seyimiz yok. Kazanacagimiz zaman da çok seyler kazanacagiz, bunun farkindayiz. Burada mücadele etmeden oynamadan maçi kazanmamiz mümkün degil. Onun için gereken ne ise her seyi yapacagiz.”

Kopenhag’in kontrataklarda tehlikeli ve iyi takim oldugunu söyleyen Çalimbay, “Onun için her seye dikkat edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Çalimbay, Sivasspor’un 90 dakika içinde bir gol bulmasi durumunda karsilasmanin uzatmaya gidecegine isaret ederek, ”Onun için sabirli disiplinli bir sekilde oyunumuzu oynayacagiz. Bizim bu maçta galibiyetten baska bir düsüncemiz yok.” seklinde konustu

- Fajr: "Güzel bir sonuçla buradan ayrilacagiz"

Futbolcu Fayçal Fajr da, Kopenhag’a karsi oynacaklari karsilasmanin kendileri için önemli oldugunu belirterek, “Takim olarak gereken hazirliklari yaptik. Hocamizdan gelen talimatlar da belli. Bu talimatlarini geregince uygulamaya çalisacagiz. Umarim yarin güzel bir sonuçla buradan ayrilacagiz.” dedi.

Ilk maçtan yenilgiyle ayrilmanin bu maçta takimin üstünde bir baski olusturmayacagini ifade eden Fajr, “Evet, kendi sahamizda yenildik. Iki farkla yenmemiz lazim, dogru. Bunun da bilincindeyiz. Ama bunu bir baski olarak degil, savasilmasi gereken bir durum olarak görüyoruz. Takim olarak biz çok iyi bir takim oldugumuzu düsünüyorum. Evet kaybetmis olmamiza ragmen bizim bir kapasitemiz var. Rakip takimi yenecek kapasiteye sahibiz.“ degerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Parken Stadi’nda yarin TSI 20.00 Kopenhag ile karsilasacak olan Demir Grup Sivasspor, basin toplantisinin ardindan Teknik Direktör Riza Çalimbay yönetiminde son antrenmanini yapti.

Kaynak: AA