Karadeniz'de Derbi Heyecani

Giresunspor ve Trabzonspor arasinda oynanacak Karadeniz derbisi öncesinde Giresunspor Baskan Vekili Yamak, Türk futboluna örnek teskil edecek mesajlar verdi

Süper Lig’de 3. hafta Karadeniz derbisine sahne olacak. Ligin yeni ekibi GZT Giresunspor, pazar aksami Çotanak Spor Kompleksi’nde Trabzonspor’u agirlayacak. 2021-2022 sezonuna Galatasaray ve Kasimpasa maçlarinda aldigi iki maglubiyetle baslayan Giresunspor ile sezona 2’de 2 yaparak baslayan Trabzonspor, tam 44 yil sonra Giresun’da karsi karsiya gelecek.

"Sahada rekabet, disarida dostluk

GZT Giresunspor Kulüp Baskan Vekili Nahid Yamak, Trabzonspor ile oynayacaklari Karadeniz derbisi öncesi önemli açiklamalarda bulundu. Yamak, “Komsu sehrimizin takimiyla hafta sonu önemli bir maça çikacagiz. Kendi evimizdeki her maça oldugu gibi bu maça da kazanmak için çikacagiz. Trabzonspor maçinin öncelikle fair play çerçevesinde çok dostane geçecegini ve onlari Giresun’da en iyi sekilde agirlayacagimizi söylemek, yesil sahada ise kazanmak için tüm gücümüzle mücadele edecegimizi belirtmek istiyorum. Bizim maçimizdan önce Roma ile deplasmanda Avrupa kupasi rövans maçina çikacak olan Trabzonspor’a öncelikle basarilar diliyor, rakibimizin Giresun’a turla gelmesini temenni ediyoruz” dedi.



"Derbi Karadeniz’e yakisacak"

“Bizler ayni denizden çikan baligi yiyor, ayni kaynagin suyunu içiyoruz” diyen Yamak, açiklamasinin devaminda, “Bizler Karadeniz’in birbirine komsu iki iliyiz. Geçim kaynaklarimiz, insanlarimizin karakteristik özellikleri, sosyal ve kültürel gelenek göreneklerimiz, cografi yapilarin benzerligi, vatan ve millet sevgimiz ayni. Futbol tutkumuz, takimlarimiza olan bagliligimiz da ayni. Tamamen birbirine benzer iki sehrin takimlari arasinda oynanacak maçin her seyden önce dostluk çerçevesinde geçmesini ve hak edenin kazanmasini diliyoruz. Bu maçin önemi her anlamda çok büyük ve bu hassasiyetin farkindayiz. Gerek yesil sahada, gerekse saha disinda Karadeniz insanina yakisir bir derbi mücadelesi izlettirmek istiyoruz” diye konustu

"Transfer devam edecek"

Transfer çalismalari hakkinda da bilgiler veren Yamak, “Özellikle son oynadigimiz Kasimpasa maçinda takimda eksik olan noktalari daha iyi görme firsatimiz oldu. Bu mevkilere transfer yapmak için görüsmelerimiz sürüyor. Takimimiza 3 ya da 4 transfer daha yapmayi düsünüyoruz. Alacagimiz oyuncularin nokta atisi olmasina dikkat ediyoruz. Taraftarlarimiz merak etmesinler, takimimizda eksikligi hissedilen bölgelere gerekli takviyeleri yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA