Kaleci Yasar Duran, Artik Basarilariyla Anilmak Istiyor

Fenerbahçe, Malatyaspor ve Sariyer formalarini giyen, 1980 ve 1990’larin ilk dönemlerinde adindan sikça söz ettiren kaleci Yasar Duran, Antalyaspor’un altyapisinda kaleci departmanindan sorumlu antrenör olarak çalismaya basladi. Kaleci Yasar, altyapidan yeni futbolcular yetistirmek için çalistigini belirtirken artik ’kova’ lakabi ile de anilmak istemedigini söyledi. Bu durumdan oldukça rahatsiz oldugu söyleyen Duran, "Bu bir yakistirmaydi ve üzücüydü" dedi.

Fenerbahçe ve Türk futbolunun önemli kalecilerinden Yasar Duran, onca basarisina ragmen 1986 Meksika Dünya Kupasi Elemeleri’nde Istanbul’da 8-0’lik Ingiltere maçinda yedigi gollerden sonra ’Kova’ lakabini aldi. Artik bu lakapla anilmak istemedigini söyleyen Yasar Duran, birçok basarisinin da oldugunu belirtti.

Kariyerine Antalyaspor’un altyapisinda sorumlu antrenör olarak devam eden Duran, amacinin Antalyaspor’un basarisi için çalismak oldugunu vurguladi.

"KOVA SOGUK BIR KELIME"

Kova lakabindan rahatsizlik duydugunu belirten Yasar Duran, "Bu bir yakistirmaydi. Bir kaleci sifatindan çok ’kova’ sifati yemek insani üzüyor, içine sindiremiyor ama insanlar kendisi ile ne kadar barisik dedikleri zaman o andan itibaren barisik olmamaya çalisiyordum. Atamadim, yapamadim. Insallah Antalyaspor camiasi, benim kariyerimle ilgili konularda internete girdiklerinde kim oldugumu iyi bilirler. Eskiden sadece kalecilere degil, oyunculara da lakap takilirdi. Bugüne kadar geldi. Soguk bir kelime" diye konustu.



"REKORLARIM HALA KIRILMADI"

Rekorlarinin hala kirilmadigini ve Antalyaspor’un iyi bir taraftari oldugunu söyleyen Duran, "En çok penalti kurtaran ve en çok penalti atan kaleciyim. Hala rekorlarim kirilmadi. 3 defa yilin sporcusu seçildim. 5 sampiyonlugum var. 12 sene milli takimi gittim, benden daha fazla giden yoktur. Antalyaspor formasi giymedim ama takimin iyi bir taraftariyim. Bana da sag olsunlar kucak açtilar. 50 senedir bu isin içerisindeyim. Yapmak istedigim sevdigim bir sey. Ilk antrenmana çiktim. Ben varos bir semtte büyüdüm. Yüksek kaldirim top teknigini orada ögrendim. Zengin bir ailenin çocugu degildim. Çaputlari bagliyorduk birbirine. Futbol yasantimda zor günlerde yasadim" seklinde konustu.



"ANTALYASPOR’DA NEDEN TÜRK KALECI OLMASIN?"

Antalyaspor’un da Türk kalecisi olabilecegini söyleyen Duran, "Benim hiç kaleci antrenörüm olmadi. Futbolu biraktim, 23 sene top oynadim. Hep diger kaleciyle birbirimize top atarak çalistik maçta. Amacimiz Antalyaspor’un basari için çalismak. Antalyaspor’un suanda 2 tane yabanci kalecisi var, yillardir oynayan tecrübeli kaleciler ama neden Türk kalecisi olmasin?" ifadelerini kullandi.

(Elifnaz Altürk - Akif Yilmaz - Ejder Bentesen /IHA)

Kaynak: İHA