Istanbul Bogazi'nda Sira Disi Gösteri

Redbull Motokros sporcusu Avustralyali Robbie Maddison motosikletiyle Avrupa’dan Asya’ya deniz üzerinde geçti.



Redbull sporcusu Avustalyali Robbie Maddison kendi tasarladigi özel motosikletiyle deniz üzerinde Avrupa’dan Asya’ya geçti. Ortaköy Meydani’nin kiyisindan harekete geçen Maddison, Anadolu yakasinda Beylerbeyi Parki’na ugrayarak tekrar Ortaköy’e döndü. Maddison’un deniz üzerindeki bu performansi yaklasik 3 dakika sürdü. Suyun üzerinde saatte 70 kilometre hiza ulasan Maddison’un gösterisini birçok vatandasta keyifle izledi.

Motosikletiyle 1 buçuk dakikada Avrupa’dan Asya’ya geçti

Deniz üzerindeki gösteriye iliskin açiklamalarda bulunan Redbull sporcusu Robbie Maddison, ’’Istanbul Bogazi’nda bu gösteriyi yapmak benim hayalimdi, hayalimi gerçeklestirdigim için çok mutluyum. Çocuklugumdan beri sörf yapiyordum, motoru kendim tasarladim. Motosikletin üzerinde uzmanlar tarafindan degisiklikler yapildi. Simdiye kadar basardigim en zor görev buradaki bu gösteriydi. Hedeflerinize adim adim inanarak ilerleyin, bu sekilde adimlarinizi atarsaniz basaramayacaginiz sey yoktur. Deniz üzerinde Asya’ya geçmem 1 buçuk dakika aldi. Dönüsümde 1 buçuk dakika aldi, toplam 3 dakikada Avrupa’dan Asya’ya geçip, Asya’dan da Avrupa’ya döndüm. Fakat hazirlik 1 sene sürdügü için bu gösteri benim için 1 sene arti 3 dakika sürdü’’ seklinde konustu.



Maddison’un performansi için 150 kisilik bir ekip çalisti. Madisson’un özel motosikleti için tamamen geri dönüsümlü malzemeler kullanilarak iki rampa tasarlandi. Bu rampalar motosikletin denize inis çikis yapilacagi yerlerde kullanildi.

Ayrica Istanbul Bogazi’nda ki gösteri için gerekli tüm izinler alinarak hazirliklar yapildi. Deniz üzerindeki performans sergilenirken deniz trafige kapatildi.

Robbie Maddison hakkinda

Robbie Maddison, kariyerini dünya rekorlari üzerine insa etmis, zorluklara ve akillara durgunluk veren cesur atlayislara karsi kazandigi zaferlerle bugüne kadar gelmis bir serbest stil motokros sürücüsüdür. ESPN’de canli yayinda motosikletiyle bir futbol sahasini uçarak asti ve Dünya Rekoru kirdi. Kar motosikleti yarisçisi Levi LaVallee ile birlikte San Diego körfezinin üzerinde havada süzüldü. Londra’da Tower Bridge’in açik kanatlari üzerinden ters taklayla atladi. Tüm bunlarindan yaninda Robbie, sergiledigi üstün performanslarla X Games ve Red Bull X-Fighters’ta madalyalar kazandi.

Kaynak: İHA