Isitme Engelli Atletlerden Polonya'da 1 Altin, 1 Gümüs Madalya

Polonya'da devam eden 4. Dünya Isitme Engelliler Atletizm Sampiyonasi'nin 400 metre kategorisinde Yasin Süzen birinci, 100 metre kategorisinde Aysun Akay ikinci oldu.

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Yakup Ümit Kihtir, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sporcularin kazandiklari dereceler dolayisiyla tarif edilemez bir duygu yasadigini belirtti.

Kihtir, "Dünya sampiyonu sporcumuz Yasin Süzen, daha önce de Türkiye, Avrupa, dünya ve olimpiyat rekorlariyla adindan söz ettirdi. Isitme engelli olmasina ragmen, Türkiye Atletizm Federasyonunun atletizm milli takimina da seçilen dünyadaki ilk sporcu olan Yasin, 2018'de Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm Sampiyonasi'nda ülkemizi temsil etti. Yasin Süzen, daha önce de Samsun'daki 23. Deaflympics Yaz Oyunlari'nda 400 metre rekorunu kirarak bizlerin gururu olmustu. Dünya ikincisi olan, 10 yildir sürekli çalisarak azmini isitme engelliler spor camiasina ispatlamis bir sporcumuz Aysun Akay ise 2018'de Belarus'ta Avrupa Salon Atletizm Sampiyonasi'nda birinci olmustu." degerlendirmesinde bulundu.

Her iki sporcunun da daha iyi basarilara imza atacaklarina inandigini aktaran Kihtir, "Dünya sampiyonu ve ikincisi olarak bizleri gururlandiran milli sporcularimizin basarilarinin devamini diliyorum. Öncelikle bizlere desteklerini her zaman hissettiren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Mehmet Muharrem Kasapoglu'na sükranlarimi sunuyor, uluslararasi arenada Istiklal Marsi'mizin dinletilmesinde ve ay-yildizli bayragimizin dalgalandirilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. 4. Dünya Isitme Engelliler Atletizm Sampiyonasi, Polonya'da halen devam ediyor ve milli takimimiz büyük bir azimle yarisiyor. Sampiyonanin bitimine kadar tekrar müjdelenecegimizden eminim." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA