Ilhan Palut Açiklamasi 'Kompakt Oyun Ve Mücadeleye Umarim Devam Ederiz'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, takim oyunu oynadiklari ve mücadele ettikleri sürece var olduklarini söyleyerek, “Beraber kompakt oyun ve mücadeleye umarim devam ederiz. Böyle devam ettigimiz zaman sonunda kazançli çikan takim insallah biz olacagiz” dedi.

Konyaspor, Kayacik Tesisleri’nde Teknik Direktör Ilhan Palut yönetiminde Adana Demirspor maçi hazirliklarini sürdürdü. Antrenman öncesi Ilhan Palut ve kaleci Ibrahim Sehic basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Basaksehir maçinin sezonun ilk iç saha maçi ve uzun süre sonra az da olsa seyircinin destek verdigi ilk maç oldugunu kaydeden Teknik Direktör Ilhan Palut, “Lige iyi baslamak, puanlarla baslamak, galibiyetlerle baslamak bizim adimiza önemli. Lig uzun bir maraton. Gördügünüz gibi o maç hemen geride kaldi. Adana Demirspor maçi hazirliklari su anda devam ediyor. Anicic bugün salonda çalisiyor. Ayak parmaginda bir sikintisi var. Bir de Musa’nin süregelen bir sakatligi var. Onun disinda tüm takim olarak Adana Demirspor maçi çalismalarina devam ediyoruz. Her maçin kendine özel bir hazirligi, analizi var. Rakibin önemi, iç sahada mi, dis sahada mi oynuyoruz? Bunun belirleyiciligi de var. Su an için çalismalar devam ediyor. Ilk iki maç oynayan takimdan hem maça baslayan hem de oyuna sonradan katki veren oyunculardan memnunum. Herkes iyi çalisiyor. Yine en iyi, en ideal 11’imizi çikarmaya çalisacagiz” diye konustu.



“Isimler üzerinden yürüyen bir takim degiliz”

Konyaspor’un, takim oyunu oynadigi sürece ve mücadele ettigi sürece var oldugunu ifade eden Ilhan Palut, “Isimler üzerinden yürüyen bir takim degiliz. Onun için beraber kompakt oyun ve mücadeleye umarim devam ederiz. Böyle devam ettigimiz sürece her maçi kazanacagiz diye bir sey yok ama uzun vadede böyle devam ettigimiz zaman sonunda kazançli çikan takim insallah biz olacagiz” seklinde konustu.

Yabanci kurali konusuna da deginen Palut, “Artik kurallar kondu. Herkes transfer dönemini bir sekilde bu yeni kurala göre dizayn etti. Simdi artik bunun da devam edecegi asikar. Artik lig basladi ve devam ediyor. Bence tüm takimlar, bizler buna bu sekilde konsantre olup kabullenmeliyiz. Insallah bu kuralla, Türk oyuncular daha fazla sans bulmasiyla beraber ülke futbolu, milli takimimiz adina daha iyi bir jenerasyon yetismis olur” ifadelerini kullandi.

Sehic: “Rakibimizi ciddiye alacagiz”

Lige 2 maçta 6 puanla baslamanin baskalari için sürpriz olabilecegini dile getiren 32 yasindaki kaleci Sehic, “Benim için sürpriz bir sonuç degildi. Çünkü sezon basindan beri iyi çalisiyoruz. Takimimiz halen çok iyi çalismaya devam ediyor ki takimimiz hak ettigi ligin en yukaridaki noktalarinda yer bulsun. Alçak gönüllü olmak gerekiyor. Maç maç hazirliklarimizi sürdürüyoruz. Bu yüzden Adana Demirspor takimina iyi bir sekilde hazirlanip rakibimizi ciddiye alacagiz. Bununla birlikte zaten analizimizi de yapmis bulunduk. Çalismalarimiza da devam ediyoruz. Adana’dan basarili dönmek istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA