GÜNDEM ÖZETI / 25 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1-TBMM Baskani Mustafa Sentop, Malazgirt Fetih Programi'na katilmak üzere Mus'a gidecek.

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ankara muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri bulusmasina ve partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantisina katilacak.

(Ankara/10.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi'nin 950. yili kutlama törenleri kapsaminda, Ahlat'taki Selçuklu kabristanligini ziyaret edecek, okçuluk, cirit ve atli okçuluk gösterilerine katilacak.

(Bitlis/14.00/15.00)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Bozkurt ve Ayancik'ta selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak.

(Kastamonu/15.00/Sinop/17.15)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, agustos ayina iliskin Iktisadi Yönelim Istatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi ile imalat sanayi kapasite kullanim orani istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

2- TÜIK, agustos ayi sektörel güven endekslerini yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da Taliban'in ülke genelinde kontrolü ele almasinin ardindan gelismeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Islam Isbirligi Gençlik Forumu (ICYF) 4. Genel Kurulu, Grand Cevahir Otel'de gerçeklestirilecek.

(Istanbul/09.30)

2- Kastamonu ve Sinop'taki sel felaketine iliskin gelismeler izleniyor.

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'nda müsabakalar, çesitli branslarda yapilacak mücadelelerle baslayacak.

- Organizasyonda Kadin Golbol Milli Takimi Japonya, Erkek Golbol Milli Takimi ise Almanya ile karsilasacak.

- Milli sporculardan masa tenisinde Neslihan Kavas, Nergis Altintas, Hamza Çaliskan, Abdullah Öztürk, Nesim Turan, Kübra Korkut ve Hatice Duman, yüzmede ise Elif Ildem, Koral Berkin Kutlu, Sevilay Öztürk ve Sümeyye Boyaci mücadele edecek.

(Tokyo/03.00/14.08)

2- UEFA Sampiyonlar Ligi'nde play-off turu, Shakhtar Donetsk-Monaco, Dinamo Zagreb-Sheriff Tiraspol ve Brondby-Salzburg maçlariyla tamamlanacak.

(Kharkiv/Zagreb/Brondby/22.00)

3- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers ile yapilacak rövans maçi öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Sari-kirmizili ekip, karsilasma için son antrenmanini tesislerinde yapacak.

(Istanbul/16.30/17.30)

4- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve futbolculardan Luiz Gustavo, UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövansinda Finlandiya temsilcisi HJK Helsinki ile persembe günü deplasmanda yapilacak maç öncesi karsilasmanin oynanacagi Helsinki Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari yanitlayacak. Sari-lacivertli ekip, karsilasma için son çalismasini da statta gerçeklestirecek.

(Helsinki/18.30/19.00)

5- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ile futbolculardan Marek Hamsik, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövansinda Italya temsilcisi Roma ile persembe günü deplasmanda yapilacak maç öncesi karsilasmanin oynanacagi Roma Olimpiyat Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Bordo-mavili ekip, karsilasma için son çalismasini da statta yapacak.

(Roma/18.30/19.00)

6- Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay ile futbolculardan Erdogan Yesilyurt, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövansinda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile persembe günü deplasmanda yapilacak maç öncesi karsilasmanin oynanacagi Parken Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari yanitlayacak. Kirmizi-beyazli ekip, karsilasma için son çalismasini da statta gerçeklestirecek.

(Kopenhag/18.30/19.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA