Galatasaray, Randers Karsisinda Tur Pesinde

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövans karsilasmasinda Danimarka temsilcisi Randers’a konuk edecek. Sari-kirmizililar bu müsabaka ile Avrupa kupalarinda 294. maçina çikacak.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövans maçinda Galatasaray yarin saat 21.00’de Recep Tayyip Erdogan Stadyumu’nda Danimarka ekibi Randers ile karsi karsiya gelecek. Danimarka’da oynanan turun ilk mücadelesi 1-1 beraberlikle sona erdi. Galatasaray 3. Tur’da Iskoç ekibi St. Johnstone’u 1-1 ve 4-2’lik skorlarla geçerek tur atlamisti. Randers ise bu turdan Avrupa kupalarina basladi.



Avrupa kupalarinda 294. randevu

Galatasaray, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 293 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 102 kez sahadan galip ayrilirken, 114 defa da rakiplerine maglup oldu. 77 karsilasmada ise kazanan taraf çikmadi. Geride kalan müsabakalarda Cimbom, rakip fileleri 391 kez havalandirirken, kalesinde ise 442 gol gördü.

Terim yönetiminde Avrupa’da 87. maç

Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray’in basinda bugüne kadar 86 kez Avrupa kupasi maçina çikti. Geride kalan karsilasmalarda Terim’in ögrencileri 33 galibiyet, 34 maglubiyet ve 19 beraberlik aldi. Sari-kirmizili takim, Terim yönetimindeki Avrupa karsilasmalarinda 118 gol atarken, kalesinde ise 130 gole engel olamadi.

Galatasaray, Randers karsilasmasiyla bu sezonki 8. resmi maçina çikacak. Sari-kirmizililar 5’i Avrupa, 2’si Süper Lig olmak üzere geride kalan 7 müsabakada 3 galibiyet elde ederken, 2 kez maglup oldu, 2 kez de berabere kaldi. Aslan son olarak ligde oynadigi Hatayspor mücadelesinden 2-1’lik skorla galip ayrildi.

Eksikler

Galatasaray’da Alexandru Cicaldau ile Victor Nelsson bir önceki takimlarinda bu sezon Avrupa maçlarinda oynadiklari için UEFA’ya bildirilen listede yer almiyor. Kerem Aktürkoglu’na Giresunspor karsilasmasinda fiziki bir harekette bulundugu için Brezilyali futbolcu Marcao takimdan ayri çalismalarini sürdürüyor. Ogulcan Çaglayan lisansindaki sorun devam ettigi için listede bulunmuyor. Sakatligi bulunan Arda Turan da karsilasmada görev yapamayacak.

Randers hakkinda bilgiler

Randers’in basinda Danimarkali teknik adam Thomas Thomasberg bulunuyor. Transfermarkt verilerine göre Danimarka takiminin toplam degeri 9 milyon 450 bin Euro. Takimin en degerli oyuncusu 1 milyon Euro ile kaleci Patrik Carlgren. Bu sezon kendi liginde 6 maça çikan Randers, 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti ve 14 puanla üçüncü sirada bulunuyor. Randers son olarak ligde evinde Aalborg ile 1-1 berabere kaldi.

Aleksei Kulbakov yönetecek

Galatasaray ile Randers arasinda oynanacak mücadelede Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov düdük çalacak. Kulbakov’un yardimciliklarini ise Dmitri Zhuk ve Oleg Maslyanko üstlenecek. Maçin dördüncü hakemi ise Dzmitry Dzmitryieu olacak.

Kaynak: İHA