Fatih Terim Açiklamasi 'Yarinki Maç Bizim Için Gruplara Kalma Maçi, Çok Önemsiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayi çok önemsediklerini söyledi. Terim ayrica hem yarismaci bir takim hem de gençlere ciddi bir yatirim yaptiklari söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövans maçinda Galatasaray yarin saat 21.00’de Recep Tayyip Erdogan Stadyumu’nda Danimarka ekibi Randers ile karsi karsiya gelecek. Mücadele öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, genç oyuncu transfer politikalarina devam etmek istediklerini belirterek, "Yüksek gibi görünen transfer bedellerinin, kabul edilebilir maas skalasiyla dengeleyerek gittigimizi düsünüyorum. Böylelikle hem yarismaci bir takim hem de ciddi bir yatirim yapiyoruz. Inaniyorum ileride bu yatirimlarin Galatasaray’a önemli bir sekilde geri dönecegini düsünüyorum. Birkaç yildir Avrupa ile olan rekabetimizi anlatirken altini çizdigim hususlardan bir tanesini de onlarla bu sekilde basa çikabilecegimizi düsünüyorum. Türk kulüplerinin en azindan Galatasaray’in gençler tarafindan istenilen bir kulüp oldugunu görüyorum. Burada kendilerini gösterip hem bizle kazanacaklari kupalarla, önemli basarilar elde ederken, bu performanslariyla daha majör liglere gidebileceklerini düsünerek bu tercih yaptiklarina inaniyorum. Dönüserek, degiserek ve kazanarak bu mücadeleyi sürdürecegimizi düsünüyorum" diye konustu.



"Henüz gerçeklesmis bir sey yok"

Gelen futbolcularin yaninda giden futbolcularin olmasinin futbolun dogasinda oldugunu belirten Terim, "Son maçtan sonraki söyledigim bir cümleyi tekrar edebilirim. Ederini bulan her oyuncu ile Galatasaray yollarini ayirabilir veya alabilir. Gelen bazi teklifler var. Burada tek tarafin degerlendirmesi yetmiyor. Iki taraf da mutlu olursa böyle bir sey gerçeklesebilir. Onlara transfer teklifi geldigini bilmiyorum. Sportif departmanimiz ilgileniyor. Varsa da henüz gerçeklesmis bir sey yok. Bunlar önemli oyunculari. Herhalde isteyen, talep edenler vardir" seklinde konustu.



"Yetenekli, genç ve degerli bir oyuncuyu katmanin mutlulugu içerisindeyiz"

Rumen futbolcu Morutan’in transferini degerlendiren deneyimli teknik direktör, "Maçtan sonra soruldugunda az kaldi demistim. Yetenekli, genç ve degerli bir oyuncuyu katmanin mutlulugu içerisindeyiz. Scout ekibimiz 18 yasindan beri takip ediyordu. Romanya bizim için daha degisik ülke anlami tasiyor. Romanya’nin efsaneleri Galatasaray kendi bünyesinde tasidigi için, o efsanelerin önemli basarilardan katkisi oldugu için oradaki herkes Galatasaray’a hayranlik duyuyor. Oradaki gençler de hayranlik duyuyor. Tabi Galatasaray önemli bir marka. Ismi her genci heyecanlandiriyor. Morutan’in gelmekten duydugu Dün aksam direkt buraya gelmis. Mutlu olmasina çok sevindim. Bir an evvel oynamaya da çok hevesli. Tüm prosedürler tamamlanirsa biz bir an evvel kendisi sahada kullanmaya baslariz" ifadelerini kullandi.

"10 numarayi sezonun sonuna da birakabilirim ancak sürpriz yapip da verebilirim"

Morutan’in çok yönlü bir oyuncu oldugunu belirten terim, "Problem çözen özellikleri var. Yaratici özellikleri var. Sol ayakli olmasi, sag kanatta aktif ve etkili. Biz birçok pozisyonda yararlanabiliriz. 10 numarayi Hagi’ye vermistik. Numara konusuyla ilgili beklemeyi düsünüyorum. Bazi sürprizler olabilir bu konuyla ilgili. Önemli olan sirttaki forma numarasindan çok gövdedeki arama için verilen mücadeledir. O zaman unutulmazlar arasina girersiniz. 10 numara beklentilerin en yüksek olan numaralardan basinda gelir. Daha önce 10 numara verdigimiz oyuncularimiz normal performansi dahi kimseyi tatmin etmedigi bir ortam yasadigimiza göre dikkatli davranmayi seçiyorum. Sezonun sonuna da birakabilirim ancak bir sürpriz de yapip verebiliriz ama kime ona da bakacagiz. Genç bir oyuncunun kaldiramayacagi bir baski, beklenti agi olusursa bu daha çok aleyhine olur. Koruma amaçli dedigim gibi. Sezon sonunu bekleyebilirim ama sürpriz de yapabilirim" açiklamasinda bulundu.

Hayallerle ilgili konusan Fatih Terim, "Hayallerin bittigi zaman burada olmamamiz lazim. Önemli beklentilerimiz, hayallerimiz vardir. Olur, olmaz ama hayal etmekten en üst seviyelere bakmaktan vazgeçmemek lazim. Bu arma ile çok zor. Ilkleri, olmaz denilenleri, yapilmaz denilenleri basarmissaniz size o zaman size her sey olabilir gözüküyor. Ne kadar gerçekleri bilsek de ondan vazgeçemiyorsunuz. Yaptiysaniz hep yapmaniz beklenir. Bu dogal. Insallah bu düsüncelerimiz, bu beklentilerimiz gerçek olur" dedi.



"Daha da iyi oynayacagiz"

Geride kalan 7 maçi degerlendiren basarili teknik adam, "Bazi oyuncularimizdan yoksun PSV’ye çiktik. Enteresan bir maç oynadik. Pek karsilasamayacagimiz bir maç oynadik. PSV iyi bir takim. Maçin skoru öyle olmayabilirdi. Ikinci maçta biraz daha iyi oynadik. Su an tek sikinti ligdeki kadro ile Avrupa’da oynayamamamiz. Simdi yarinki maç gruplara kalma maçi. Çok önemsiyoruz. Seyircimize de çok ihtiyacimiz var. Kasimpasa Stadi’nin tercih edilme sebebi o. Kasimpasa’ya da tesekkür ederim. Olimpiyat’i en iyi bilenlerden biri olarak, zemin futbol oynamaya müsait ama taraftarlara uzak. Baski kuramayacagimiz bir ortam. Onun için orayi seçtik. Yarin insallah gruplara kalmayi düsünüyoruz. Gruptan çikarak nereye gidecegiz bakacagiz. Ayin 2’sinde UEFA listesini verecegimiz göre daha önce yazamadigimiz oyunculari yazma imkanimiz var. Tam kadro olacagiz insallah. 2 ile 8 arasinda gelecek oyuncularimiz kusura bakmasin Türkiye Ligi ile yetinmesi gerecek. Ocaktan sonraya kalacak. Her geçen gün biraz daha iyi oynadigimizi düsünüyorum. Son maçta gol geç gelince iyi oynamadik diye bir ilgi oldu. Istatistiklerde hücumda ve defansta çok önemli isler yapmis. Daha da iyi oynayacagiz daha farkli kazanacagiz. Ondan eminim. Neredeyse her maç ilk defa oynayanla oyuncularla oynuyoruz. Her geçen gün Galatasaray’in lehine olacagini düsünüyorum. Eksiklerimiz var" seklinde konustu.

Buradaki maçin oradaki gibi olmayacagini vurgulayan Terim, "Oyuncularimiz da bunun bilincinde. Hiç maglup olmamalarina saygi duyuyoruz. Bize buralarda tecrübeli ve neler yapabilecegini bilen bir takimi" dedi.



"Tempoyu mümkünse en yüksekte tutmayi amaçliyorum"

Kosu mesafelerinin geçen seneye göre daha farkli oldugu belirten Terim, "Onu daha yüksege çekecegimizi düsünüyorum. Bunun altinda kalanlarin forma bulmada sikinti olacagi gerçek. Birçok unsuru düsünmek lazim. Biz oyuna tempo vermeye çalisiyoruz. Bazi sikintilarimiz olacak ama yarin bir gün bundan fedakarlik yapmayacagiz. Tempoyu mümkünse en yüksekte tutmayi amaçliyorum. Tüm dereceleri soyunma odasina asiyoruz. Analiz grubumuz kendilerine atiyor. Ayin 8’den itibaren belirli bir grup artik gidenin gittigi, kalanin kaldigi, tercih ettigimiz ve her gün ayni grupla tamamen konsantre oldugumuz ortamda çok rahat çalisip daha iyi seyler yapabilecegimizi düsünüyorum" diye konustu.



"Diagne’nin daha da istekli olmasi lazim"

Senegalli futbolcu Mbaye Diagne istekli olusunun hatirlatilmasi üzerine Fatih Terim, "Daha da istekli olmasi lazim. Diagne Türkiye Ligi’nde önemli isler yapabilecek bir santrfor. Mustafa ile beraber ümit ederim daha çok istekli olurlar. Öyle olmasi gerek. Daha fazla isler bekliyoruz. 9 numaranin bir özelligi var. Onlarin olaya isinmalari, daha çok mücadele etmelerinin tek sebebi goldür. Hiç kimsenin yapamadigi tedavilerini gol atarak yaparlar. Mustafa için de geçerli. Ümit ediyorum bu performansi yükselterek devam eder. O zaman bizde daha önemli isler yapar" açiklamasinda bulundu.

Yabanci kuraliyla ilgili ise deneyimli teknik adam, "Burada matematige dönecegiz. Kendimiz göre bazi matematiklerimiz var. Yerlilerden çok önemli oyunculara sahibimiz. Çogunu da birakmak istemedik. Biz 15’e yakin geçen sene Türk ile oynadik. Türk kurali diye çikarmistim. Türk kurali gibi oynadik. Orada baska formüllerimiz var. Ayin 8‘ine kadar bu formüller hayata geçebilir. Sadece Gedson ile ilgili degil, Türk oyucularla de ilgili de olabilir. Biz o konuya haziriz. Gerekirse bazen Türk kalecimizle çikacagiz. Mesela bazen Muslera, Uruguay’dan olaganüstü geç dönerse bir takim mecburi zamanlarda oluyor. 20 saat uçuyor. Kolay bir sey degil. Kalecilerimizi de kullanmayi düsünebiliriz. Oyunda da bir sikintimiz olmayacak. Daha da alternatifler artabilir. Birileri bize katilabilir diye söylüyorum" dedi.

Genç futbolcularin hatalari olacagini ifade eden deneyimli teknik adam, "Bu gençlerin hatasi olacak. Bu gençler büyük hatalar yapacaklardir. Insallah yapmazlar. Bizden çok stadin içerisinde bulunan Galatasaray taraftari onlari tolerans karsilasmalari, affedici olmalari bizim için çok önemli. O yüzden onlara güveniyorum. Ben hep gençlere güvendim. Onlarin bu sevecen ve kazanmayi amaçlayan yaklasimina tribünde ihtiyacimiz var. Yeteneklerinden süphe olmadigimiza göre alisma dönemine bu sabri istiyorum" açiklamasinda bulundu.

"Ömer Florya için de önemli bir oyuncu"

Ömer Bayram ile ilgili de konusan Terim, "Ömer bizim bir profesyonel, bir beyefendi, oynasin, oynamasin, müthis bir takim oyuncusu. Oynuyor problem giriyor problem. Türkiye’de en fazla asist yapanlardan da biri. Ön yargili olmamak lazim. Hocaya güvenleri tamdir. Bir bildigi vardir demek en dogrusudur. Ömer Florya için de önemli bir oyuncu. Ömer asist yapti 2-1 yendik. Birçok asisti var. Bunlari hak etmeyen bir oyuncu. Ömer 10 -11 numara degil miydi. 3 numara yaptik, milli takima gitti. Galatasaray’da Patrick ile beraber 3 numarayi paylasan bir oyuncu. Iyi bir hücum beki. Kalmasinin bir sebebi var. O da çok iyi seyleri hak ediyor" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA