Buz Açiklamasi 'Gaziantep FK Maçindan 3 Puan Almak Istiyoruz'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, ligin 3. haftasinda sahalarinda oynanacak Gaziantep FK maçindan galip ayrilmayi hedeflerini belirterek, dogru transferler yapmak istediklerini söyledi.

Süper Lig’in üçüncü haftasinda 28 Agustos Cumartesi günü sahasinda Gaziantep FK ile karsilasacak olan Yeni Malatyaspor, müsabakanin hazirliklari teknik direktör Irfan Buz yönetiminde Pinarbasi Nurettin Soykan Tesisleri’nde yaptigi antrenmanla sürdürdü. Düz kosu ve isinma hareketleriyle baslayan antrenman taktik çalismasiyla devam etti. Dogu Anadolu ekibinin teknik direktörü Buz, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Göztepe müsabakasindan 3 puanla ayrildiklari için mutlu olduklarini dile getiren Buz, “Sezon basindayiz, 2. müsabakamiz. Takimlar açisindan sistem, transferler ve takim içerisindeki uyum söz konusu. Çünkü hazirlik dönemi çok önemli ama lige basladiginiz zaman çok farkli bir tablo ortaya çikabiliyor. Bu yüzden oyun ve puanlar çok önemli. O yüzden 3 puanla döndügümüz için çok mutlu olduk” dedi.

Takim içerisindeki oyun sistemindeki genisliginin önemine deginen Buz, “Bir takimin repertuvarinda farkli sistemler olursa o zaman tabii ki çok daha zenginlesir oyunumuz. Illaki yanlisin üzerine gitmekle degil de repertuvarin içerisinde 3-5-2, 3-4-3, 4-3-1 gibi oynadiginizda ve 3-5- 2 gibi oynadiginizda oyuncunuza ve oyununuza bagli. Geçen sene son müsabakalarimizda özellikle Rize’de kazandigimizda 3’lü oynadik. Birkaç tane müsabakamiz vardi. Bir takim repertuvarinda eger hücum sistemi oynayabiliyorsa gelisimi açisindan kuvvetli kildigini düsünüyoruz. Çok önemli oldugunu düsünüyoruz” dedi.



“Dogru futbolculari seçmek için özen gösterilmesi gerekiyor”

Dogru futbolculari transfer etmek için özen göstermek istediklerini dile getiren Buz, “19 yasinda Jospin kardesimiz var geçen sene alt yapidan gelen. Yabanci arkadaslarimiz var. Ilk müsabakada 4 tane 19 yasinda oyuncumuz alt yapidan oynadi. Yomraspor’dan Mert Miraç oynadi. Tabi burada gençlerde sans veriyoruz. Yönetimimizle istisare içerisinde bünyemize katmak istedigimiz oyuncularin transfer edilmesi için büyük bir çaba sarf ediliyor. Farkli parametreler transfer içerisinde oluyor. Gönül ister futbolcunun en kisa zamanda gelmesini. Dogru transferleri yapmamiz gerekiyor. Geriye baktigimizda zaman zaman sikintilar yasadigimizda gördük, transfer sikintilari oldu. Bunlari yapmamak için dogru transferler yapmak için, dogru futbolculari seçmek için özen gösterilmesi gerekiyor. Burada da farkli parametreler ortaya çikiyor. Biz dogrulari yapmak istiyoruz ama ayni zamanda buradaki takimimizin gelismesi önemli. O yüzden kendi takimimiza odaklanalim, mevcut oyuncularimizi gelistirip gelen transferle birlikte gücümüze güç katalim” ifadelerini kullandi.

“SAHAMIZDA KAZANMAK ISTIYORUZ”

Gaziantep FK müsabakasinin degerlendirilmesi istendiginde Buz, Biz içeride oynuyoruz, konsantre olmak istiyoruz. Rakibimizi biliyoruz. Rakibimiz saygi deger bir rakip. Biz kendi sahamizda oynuyoruz. Rakibimizi iyi analiz edip ve kendi kuvvetli taraflarimizi sahaya yansitip, iyi konsantre olup 3 puanimizi almak istiyoruz. Içeride kazanmak istiyoruz” seklinde konustu.

(Veysel Korkmaz - Selçuk Dönmez/IHA)

Kaynak: İHA