Bahçesehir Koleji Yeni Sezon Kadrosunu Tanitti

2021-2022 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Europe Cup’ta mücadele edecek olan Bahçesehir Koleji, yenilenmis ve iddiali kadrosunu kamuoyuna tanitti. 7DAYS Eurocup’in en degerli oyuncusu seçilen Jamar Smith ve Euroleague ekiplerinden gelen Langston Hall ve Ben Bentil basta olmak üzere önemli isimlerle kadro güçlendirildi.

2021-2022 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Europe Cup’ta yer alacak olan Bahçesehir Koleji, Bahçesehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçeklestirdigi imza töreni ve basin lansmaniyla kamuoyuna tanitti.

Basketbol Süper Ligi’ndeki dördüncü sezonuna hazirlanan Kirmizi Ejderhalar kadrosunu, 7DAYS Eurocup’in en degerli oyuncusu seçilen Jamar Smith ve Euroleague ekiplerinden gelen Langston Hall ve Ben Bentil basta olmak üzere önemli isimlerle güçlendirdi. 2019-20 sezonunda pandemi nedeniyle yarida kalana dek yari finale yükselme basarisi gösteren kirmizi-lacivertliler, bu sezon yarim kalan isi tamamlamak ve FIBA Europe Cup’i kazanan ilk Türk takimi olmayi hedefliyor.

Hüseyin Yücel, takima hedef verdi: "Ligde ilk dört, Avrupa’da kupa"

Imza töreninde konusan Bahçesehir Koleji Spor Kulübü Baskani Hüseyin Yücel, ligde ilk siralari hedefleyen bir kadro kurduklarini belirterek sözlerine söyle devam etti:

"Bizim için geçtigimiz üç yil, ligi tecrübe ettigimiz, lige adapte oldugumuz bir üç yildi. Bu sezon daha da iddiali, motivasyonu yüksek, her kosula kazanmayi, ligde ilk siralari hatta ilk dördü amaçlayan bir takim kurduk. Ayrica FIBA Europe Cup’a, iki sene önce yarim kalan isimizi tamamlamaya gidecegiz. Teknik ekibimize ve oyuncularimiza güveniyor ve inaniyorum, bu sene Avrupa Kupasini ülkemize getirecegiz."

Yücel ayrica yeni sezonda Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynayacaklarini duyurdu ve Fenerbahçe ile yaptiklari isbirliginden ötürü de heyecanli olduklarini belirterek sözlerini sonlandirdi.

Alpaslan Aydin: "O Avrupa Kupasi Türkiye’ye gelecek"

Bahçesehir Koleji Genel Menajeri Alpaslan Aydin öncelikle duyduklari güvenden ve aldiklari destekten dolayi kurum ve yetkililere tesekkürlerini ileterek, yeni sezon hedefleri hakkinda su ifadelerde bulundu:

"Yeni evimizde, yaklasik 1.5 sene sonra taraftarlarimizla, ögrencilerimizle bulusacagiz. Yeni sezonun baslamasini sabirsizlikla bekliyoruz. Süper Ligde 4.yilimiz. Yeni bir takim kurduk ve amacimiz bu takimi uzun yillar koruyarak basarili bir sekilde devam etmek. Bu takimin seyircilere ve taraftarlara heyecan verecegine, iyi bir basket izletecegine eminim. O Avrupa kupasi Türkiye’ye gelecek. Umarim en kisa zamanda salginin olumsuz etkilerinden de kurtularak, seyircimizle birlikte sakatsiz, saglikli bir sezon diliyorum" dedi.



Erhan Ernak: "Hedeflerimize yakisir bir takim olusturduk"

Basantrenörlük görevine geçtigimiz sezonun ortasinda gelen ve bu sezon da takimin basinda yer alacak olan Erhan Ernak, yeni bir yapilanmaya gittiklerini ve hem ligde hem de Avrupa’da basari hedeflediklerini ifade etti.

Ernak, "Biz bu sezon basi ne yapmak istediginize karar verdikten sonra takimimiz için oyuncular arasinda ciddi bir arastirma yaptik. Hem kurumumuza hem de hedeflerimizle yakisir yeni bir takim olusturdugumuzu düsünüyorum. Daha yeni basladik ama simdiden güzel bir isik aliyoruz. Hedeflerimiz için adim adim büyümek ve dogru temeller olmali. Avrupa Ligi ile alakali geçen sezon için ciddi bir burukluk oldu içimizde. Beyaz Lig ilan edildi. Yarida kalan isimizi bitirecegimiz noktasinda ben de sizlere söz veriyorum"

seklinde konustu.

Takimin bu sezonki en önemli transferlerinden biri olarak gösterilen, geçtigimiz sezon Rusya temsilcisi UNICS Kazan’la 7DAYS Eurocup ve VTB Ligi’nde final oynama basarisi gösteren Jamar Smith, buraya kupalar kazanmak için geldigini belirterek, "Bahçesehir Koleji’ni uzun bir süredir takip ediyor ve bu projeyi oldukça etkileyici buluyorum. Sezon içerisinde ögrencilerimizin salonlara gelmesini ve takimimizi desteklemesini dört gözle bekliyorum" dedi.



Hadi Özdemir: "Yeni takimla simdiden uyum içerisindeyiz"

Takim oyuncularindan Hadi Özdemir ise yeni sezon için heyecanli ve inançli olduklarini söyleyerek, "Bu sezon benim dördüncü sezonum. Bu organizasyonun içinde olmaktan dolayi çok mutluyum. Artik burayi evim gibi hissediyorum. Çünkü çok uzun bir birliktelik oldu. Bu sene gerçekten çok iyi bir kadro kuruldu. Yeni takimla su an iki haftadir beraberiz ama arkadaslik gerçekten üst seviyede, çok iyi antrenman yapiyoruz. Bu sekilde basarinin gelecegine inaniyorum. Insallah sakatliksiz, saglikli ve güzel bir sezon diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA