Bahçesehir Koleji, 2021-2022 Sezon Kadrosunu Tanitti

Kulüp baskani Hüseyin Yücel: 'Tüm ekibimize sonuna kadar inaniyor ve güveniyorum. Bu seneki parolamiz Süper Lig'de ilk 4, FIBA Avrupa Kupasi'nda da sampiyonluk olacak' Genel menajer Alpaslan Aydin: 'Insallah ligde yukari siralarda yer alacagiz ve o FIBA Avrupa Kupasi ellerimizde Türkiye'ye gelecek' Basantrenör Erhan Ernak: 'Bahçesehir Koleji'ne ve hedeflerimize yakisir bir takim olusturdugumuzu düsünüyorum. Antrenmanlara basladigimiz için bazi seyleri daha yakindan görebiliyoruz. Takimimizdan iyi bir isik aliyoruz'

ING Basketbol Süper Ligi ile FIBA Avrupa Kupasi'nda mücadele edecek Bahçesehir Koleji Erkek Basketbol Takimi'nda 2021-2022 sezonu öncesi kadro tanitim töreni düzenledi.

Bahçesehir Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gerçeklestirilen törene Bahçesehir Koleji Spor Kulübü Baskani Hüseyin Yücel, genel menajer Alpaslan Aydin, basantrenör Erhan Ernak ile basketbolcular katildi.

Törende konusan baskan Hüseyin Yücel, sezona iddiali girdiklerini belirterek, "Bu sene Bahçesehir Koleji Basketbol Takimi'nin besinci yilini kutluyoruz. Süper Lig'de ise dördüncü sezonumuza giris yapiyoruz. Ligdeki 3 yillik serüvenimizde tecrübelenme amaçli bir ekip, kadro ve bütçe yapilanmasi düsünmüstük. Kalici olmayi istememiz ve uzun vadeli düsünmemizden dolayi ayaklarimizin yere saglam basmasi gerekiyordu. Bu 3 yilda çok güzel tecrübeler edindik. Bu sezon çok daha iddiali, motivasyonu yüksek, her maça kazanmak için çikan ligde en üst siralari hedefleyen bir takim kurduk. Geçtigimiz 3 seneye nazaran bu sezon vitesi bir tik ileri attik." ifadelerini kullandi.

Bu sezon da FIBA Avrupa Kupasi'nda mücadele edeceklerini hatirlatan Yücel, "Iki sezon önce yine Avrupa Kupasi'ndaydik. Çok güzel bir sezon geçiriyorduk, yari finale kadar çikmistik. Ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle sezon iptal edildi ve hevesimiz kursagimizda kaldi. Bu sezon 2 sene önce yarim biraktigimiz isi tamamlamaya gidiyoruz. Insallah FIBA Avrupa Kupasi'ni Türkiye'ye getirmek için elimizden geldigince çaba sarf edecegiz, çalisacagiz, ugrasacagiz. Ancak bu isler sadece temenni ile olmuyor. Koçumuz Erhan hoca ve ekibi ile oyuncularimiza ciddi isler düsüyor. Ben, tüm ekibimize sonuna kadar inaniyor ve güveniyorum. Bu seneki parolamiz Süper Lig'de ilk 4, FIBA Avrupa Kupasi'nda da sampiyonluk olacak." diye konustu.

Hüseyin Yücel, Bahçesehir Koleji'nin bu sezon maçlarini Fenerbahçe'nin Atasehir'deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynayacagini hatirlatti. Kirmizi-lacivertli kulübün baskani, Fenerbahçe ile salon kullanimi haricinde is birliklerinin olacagina deginerek, "Ortak kombine çalismasi ve ortak loca satisi düsünüyoruz. Sponsorluklarla alakali da bir is birligine gitmeyi planliyoruz. Henüz imzasi atilmadi ama Fenerium'larda Bahçesehir Koleji Basketbol Takimi'nin formalari ile taraftar ürünlerinin satisi planlaniyor. Dün biz 1 adim attik. Bunun karsiliginda 2 adim atildigini gördük. Bu da bizi çok memnun etti." seklinde görüs belirtti.

- Yücel'den koronavirüs asisi çagrisi

Hüseyin Yücel, koronavirüsle mücadelede en önemli etkenlerden olan asiyla ilgili de konusarak sunlari kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük gündemlerinden biri 6 Eylül'de okullarin açilmasi. Bununla ilgili çok çesitli çalismalar yapiliyor ve önlemler aliniyor. Ancak bilim insanlarinin koronavirüsün tek çözümünün asi olduguyla ilgili telkinleri var. Egitim kurumu olarak servis söförümüzden, yemekhane personelimize, okul müdürümüzden ögretmenlerimize kadar yüzde 98'lik asilanma oranina eristik. Isin spor kulübü boyutundan bakildiginda ise seyircisiz müsabakalarin tadi ve tuzu olmuyor. Bu basin toplantisi vesilesiyle yeniden salonlarda özledigimiz atmosferi yasayabilmek için tüm sporseverlere asilarla alakali bilim insanlarini dinlemelerini rica ediyorum."

Koronavirüs ile ilgili gerekli önlemlerin alinip alinmadiginin sorulmasi üzerine Yücel, "Geçen sene konussaydik gerekli önlemler için maske, kolonya, el hijyeni derdik ama su an tüm bilim insanlarinin söyledigi tek bir çözüm yolu var o da asi. Asisini olmayanlarin salonlara girebilecegini zannetmiyorum. Asi olmayana saygimiz sonsuz. Insanin özgürlügüne hiçbir sekilde müdahale edemeyiz ama bir insanin özgürlügüyle baska bir insanin özgürlügü ve sagligini tehdit ettigi noktada o özgürlük biter. Ne okullarimizda ne de salonlarimizda asisini olmayan vatandaslarimizi göremeyecegiz. Bilime inanalim, asimizi olalim." seklinde görüs belirtti.

- Alpaslan Aydin: "FIBA Avrupa Kupasi ellerimizde Türkiye'ye gelecek"

Alpaslan Aydin, hedeflerinin FIBA Avrupa Kupasi'nda sampiyonlik oldugunu söyledi.

Yeni bir takim kurduklarini dile getiren Aydin, "En büyük amacimiz bu takimin iskeletiyle uzun yillar devam etmek. Bu takimin maçlari izleyenlere heyecan vereceginden ve iyi bir basketbol seyrettirecegimizden eminim. Insallah ligde yukari siralarda yer alacagiz ve o FIBA Avrupa Kupasi ellerimizde Türkiye'ye gelecek. Insallah bunu bu sezon basaracagiz. Maçlar yüzde 50 seyirciyle oynanacak. Seyirci olmadan tadi olmuyor. Insallah bu pandemi süreci biter. Herkese sakatliksiz, koronavirüssüz, saglikli bir sezon diliyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Aydin, takimi olusturmak için yaklasik 2,5 ay sürecinde gece gündüz çalisildigini vurgulayarak, "Çok emek verildi. Yüzlerce, binlerce maç izlenildi. Oyunlar teker teker takip edildi. Eski takimlarinda, antrenörlerine, masörlerine, ailelerine kadar arastirildi, soruldu. Çok büyük bir emek sarf edildi. Ancak kimyayi tutturmak çok önemli. Ilk antrenmanlarda gördügümüz oyuncu karakterleri ve birlikteligi açisindan iyi bir kurgu olusturdugumuz. Bundan dolayi çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

- Erhan Ernak: "Bahçesehir Koleji'ne ve hedeflerimize yakisir bir takim olusturduk"

Erhan Ernak, kulübe ve hedeflerine yakisir bir kadro kurduklarini, 2019-2020 sezonunda yarida kalan FIBA Avrupa Kupasi sampiyonlugu hedefini tamamlamak istediklerini söyledi.

Baskan Hüseyin Yücel'in kendilerine çok büyük destek olduguna deginen Ernak, söyle konustu:

"Bu sezon basi ne yapmak istedigimizi kararlastirdiktan sonra teknik ekibimizle ciddi bir oyuncu arastirmasi gerçeklestirdik. Hem kurumumuza hem de hedeflerimize uygun oyunculari bir araya getirmeye çalistik. Kendimi çok sansli bir basantrenör olarak kabul ediyorum. Baskanimiza tesekkür ediyorum. Arzu ettigimiz, kadromuzda görmek istedigimiz, oynatmak istedigimiz basketbola uygun olan basketbolcularin formamizi giymesi konusunda inanilmaz bir çaba sarf etti, bizi çok destekledi. Bahçesehir Koleji'ne ve hedeflerimize yakisir bir takim olusturdugumuzu düsünüyorum. Antrenmanlara basladigimiz için bazi seyleri daha yakindan görebiliyoruz. Takimimizdan iyi bir isik aliyoruz."

FIBA Avrupa Kupasi'nda sampiyonluk sözü veren Ernak, "ING Basketbol Süper Ligi'nde önce play-off'u, orada da tur atlamak istiyoruz. Adim adim büyümek, binamizi dogru temellerin üzerine kurmak istiyoruz. Avrupa'da önceki sene önceki talihsiz pandemik durum basimiza geldiginde ben de teknik ekipteydim. Çok ciddi bir kalp kirikligimiz oldu. Türkiye'ye bir kupa getirecegimiz konusunda çok inançliydik. O dönem de bu hedefi gerçeklestirmek için iyi bir takima sahiptik ama kismetsizce beyaz sezon ilan edildi. Ancak bu sezon yarida kalan isimizi bitirecegimiz konusunda teknik heyetin basi olarak söz veriyorum." ifadelerini kullandi.

Rakiplerine hem hücumda hem de savunmada çözüm sansi birakmayan bir takim için çalistiklarini vurgulayan Erhan Ernak, sözlerini söyle tamamladi:

"Baskanimizla hedefi masaya yatirdiktan sonra bunu gerçeklestirecek oyuncularin nasil olmasi gerektigini görüstük. Günümüz basketbolu sadece bir oyuncunun skorerligi ve liderligiyle üst seviyeye ulasabileceginiz yapida degil. Takim kurarken topu paylasabilen, yaratici, kriz aninda sorumluluk alabilen oyunculari bir araya getirdik. Hem hücum hem de savunma yapabilen oyunculari tercih ettik. Nerede açik kapi birakirsaniz her takim bunu cezalandirabilir. Rakiplerimize hücumda da savunmada da çözüm sansi birakmamaya çalistik. Sporcularimizi mücadele karakteri üst seviye isimlerden seçmeye çalistik. Bazilari ülkemizde oynadigi için seçimi daha kolay oldu. Bazilari için de uzun bir arastirma evresi geçirdik. Hedefleri basantrenör olarak telaffuz etmek kolay bir sey degil. Bu toplantiyi 2 hafta önce yapmis olsaydik biraz daha tedirgin olabilirdim. Isimiz sahanin içinde. Yaptigimiz 20'nin üzerinde antrenmanlardan aldigim isik biraz daha yürekli konusmama yardimci oldu. Insallah sözlerimizin ardinda durabiliriz.

Geçen sezon ULEB Avrupa Kupasi'nin en degerli oyuncusu seçilen Jamar Smith ise Bahçesehir Koleji'ni tercih etmesiyle ilgili, "Geçen sene Unics Kazan'da oynarken Bahçesehir Koleji'ne rakip olmustum. Istanbul'u ziyaret etme imkanim olmustu. Baskan ve genel menajer ile tanismistim. Buraya basketbol kültürünü degistirmeye ve Bahçesehir Koleji formasiyla kupalar kazanmaya geldim." dedi.

- Kadro

Bahçesehir Koleji'nin 2021-2022 sezonu kadrosunda su oyuncular bulunuyor:

Ben Bentil, Jamal Jones, Langston Hall, Kartal Özmizrak, Muhammed Baygül, Ata Ülkü Özben, Hadi Özdemir, Ali Yüceoral, Ahmet Safa Yilmaz, Jamar Smith, Oguz Savas, Berkay Candan, Erkan Yilmaz, Devin Williams.

Kaynak: AA