Avci Açiklamasi 'Son Ana Kadar Turu Getirmeyi Zorlamak Istiyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, son ana kadar AS Roma karsisinda turu getirmeyi zorlayacaklarini söyledi.

UEFA Konferans Ligi Play-Off rövans maçinda yarin deplasmanda AS Roma ile karsilasacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci ve Marek Hamsik müsabakanin oynanacagi stadyumda basin toplantisi düzenledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, 1 hafta önce Roma ile ilgili olarak sehirle ve takimla ilgili genel olarak düsüncelerini söyledigini belirterek, "Geçen hafta oynadigimiz müsabakada içinde oyunlarin dengeli oldugu savunmada, hücumda beraber hareket edildigi, zaman zaman bizim zaman zaman Roma’nin oyunu elimize aldigimiz dengeli aslinda bu ligin üzerinde bir müsabaka, sonuna kadar konsantrasyonu yüksek iki takiminda oyuncularinin odaklandigi detaylarin kazanip veya detaylarin kaybettigi müsabakada biz maglup olarak ayrildik. Ikinci maçta oynayacagiz bu maçta Roma takiminin avantaji olabilir ama oyunun içindeki anlarda detaylarda belirleyici oluyor. Biz de bunu özellikle yarinki müsabakada son ana kadar oyuna odakli olarak oyunun içinde neler yapabilecegimizi oyuncularimizla paylastik. Sonuna kadar turu getirmeyi zorlamak istiyoruz. Yarin ilk maç gibi oyunlarin dengeli oldugu, bu güzel sehirde olmaktan son derece mutlu oldugumuz ve keyifle ayrilacagimiz bir aksam olur" ifadelerini kullandi.

"Deplasman golü kuralinin kalkmasini destekliyorum"

Deplasman golü kurali ile ilgili olarak ise Avci, "Ben de deplasman golü kuralinin kalmasinin dogru oldugunu düsünüyorum. Takimlarin kisa sürelerde oynadigi müsabakalarda deplasman galibiyeti veya gollerin esitligi adeta avantajli olmasinin ortadan kalkmasinin daha çekismeli bir durum olusturacagini daha rekabet olusturacagini düsünüyorum. Onun için bu kurali destekliyorum" diye konustu.



Hamsik: "Turu atlamayi umut ediyoruz"

Bordo-mavili ekibin yildiz oyuncusu Hamsik ise "Ilk maç asilinda iki takim içinde zorlu geçen bir maç oldu. Iki takiminda sonuna kadar zorladigi bir maç oldu ancak Roma bir korner atisi sonrasinda kazandigi golle çok ufak detaylarla maçi kazandi. Maçi kaybetsek te maçin sonunda taraftarlarimiz bizleri tribünlere çagirarak alkisladi. Roma maçinda gösterdigimiz performansla bizim ne kadar iyi bir takim oldugumuzu gösteren bir isaret oldugunu düsünüyorum. Ilk maç kadar ikinci maçta iyi olacak diye düsünüyorum. Biz sahaya çiktigimizda bu maçi güzel degerlendirebilmeyi ve tur atlamayi umut ediyoruz" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA