Aksehir'de Onur Günü Kutlandi

24 Agustos Aksehir Onur Günü dolayisiyla tören düzenlendi.



Aksehir Kaymakami Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutani Albay Tolga Yuvali ve Belediye Baskani Salih Akkaya tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Akkaya, Polatli Alagöz'den Aksehir'e tasinan Bati Cephesi Karargahi'nin, 9 aydan uzun süre ilçede kaldigini hatirlatarak, "Istiklal ve istikbal mücadelemizde önemli yeri olan Aksehir'imizde Onur Günü'müzün 99. yildönümünü büyük bir heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Kutlu kurtulus mücadelemizin en önemli stratejileri ve planlari, Mustafa Kemal Atatürk tarafindan sehrimizde yapilmistir. 24 Agustos 1922'de Bati Cephesi Karargahi'ni dualarla ugurlayan, 30 Agustos Zaferi'nde de pay sahibi olan sehrimiz için bugün seref günüdür." dedi.

Mehteran esliginde baslayan "Aksehir Üstünden Afyon'a Temsili Yürüyüsü", Bati Cephesi Karargahi Müzesi'nde sona erdi.

Müze ziyaret edilerek bölümler ve odalara iliskin bilgi paylasiminin ardindan, program sona erdi.

Büyük Taarruz Bisiklet Turu Aksehir etabi ile futbol turnuvasi final karsilasmasi ve kupa töreni, Aksehir protokolü, kamu kurum ve kuruluslarinin yöneticileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslarin katilimiyla yapildi.

Garnizon Komutanligi önünden baslayan Büyük Taarruz Bisiklet Turu Aksehir etabi, Aksehir Sehitligi'nde sona erdi. Sehitlikte saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan bisikletçiler, Afyonkarahisar'a dogru yola çikti.

24 Agustos Onur Günü Futbol Turnuvasi'nin final karsilasmasi ise Sanayi Spor Kompleksi sentetik sahasinda oynandi.

8 kulübün U-12 takimlarinin mücadele ettigi turnuvanin, tam bir dostluk maçi havasinda oynanan finalinde Eskisehir Idmangücü Futbol Kulübü'nü maglup etmeyi basaran Ilgin Gençler Birligi, birincilik kupasina uzanan takim oldu.

Etkinlikleri arasinda yer alan atli okçuluk gösterilerinde, etkinlige katilan 3 kulüpten kadin, erkek ve minik sporcular izleyenlere atli okçuluk söleni yasatti.

Kaynak: AA