Ahmet Nur Çebi Açiklamasi 'Gedson Fernandes'le Artik Ilgilenmiyoruz'

Besiktas Kulübü Baskani Ahmet Nur Çebi, bugün yapilan antrenman öncesinde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Galatasaray’da geçtigimiz sezon forma giyen Gedson Fernandes’le artik ilgilenmediklerini söyleyen Çebi, Umut Meras ve Kaan Ayhan’dan birini kadroya katmak istediklerini ifade etti. Çebi, eski baskan Fikret Orman’in açiklamalarina da divan kurulu ya da mali genel kurulda cevap verecegini de ifade etti.

Besiktas Baskani Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Ilk olarak 8+3 sistemiyle ilgili olarak konusan Çebi, "Yabanci kuralinin Besiktas’i nasil etkilediginden ziyade Türk futboluna nasil etkisi olacak ona bakmak lazim. Kararin dogru oldugunu düsünmüyorum. Federasyon tarafindan Türk futboluna katki verilsin, Türk futbolcular forma sansi bulabilsin diye planlandigini düsünüyorum. Kulüpler Birligi baskaniyken de yaptigimiz görüsmelerde bunun dogru olmadigini ifade ettik. Federasyonu da anliyoruz. Onlar da milli takima katki verecek oyuncular yetissin istiyorlar. Ancak, yurt disindaki Türk oyuncularimiz basarililar. Oyun içinde 8+3 seklindeki uygulamanin hocalari da zorladigini son maçlarda ben de gözlemledim. Maglupsunuz, bir karar almaniz gerekiyor ve tüm bunlari elinizdeki yerli oyuncu 3’ten asagi olamaz diye degistiremiyorsunuz. Ya da galipsiniz ve savunmaya çekileceksiniz, ayni sikintiyi yasiyorsunuz. Bunun süratle degismesi lazim. Senol hocamizla da bu konuyu telefonda görüstüm. Kendisine de izah ettim. En olabilir sekliyle ilk 45 dakika sahaya 8+3’le çikarsiniz ama ikinci yarida hocalarin elini serbest birakabilirsiniz. Türk futbolcularin oynama mecburiyetini bize hissettirebilirsiniz. Ikinci yarida gidisata göre tavir almasi gereken hocanin elini rahatlatabilirsiniz" açiklamasini yapti.

"Umut Meras ya da Kaan Ayhan’dan birini almak istiyoruz"

Transfer döneminde yogun mesai harcamalarina karsin takviyelerin bitmedigini söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Yerli futbolculara ihtiyaç olmasi bizi bir iki transfere zorlayabilir. Transferi de yerli futbolculardan yapmayi düsünüyoruz. Takviye etme plani içindeyiz. Neler olacagini zaman gösterecek. Listeyi UEFA’ya vermeden önce transferi bitirmek istiyoruz. En az 1, en fazla 3 transfer daha yapma planimiz var. A milli takimda görev yapanlarin Besiktas’ta olmasi bizim için gurur kaynagidir. Milli takimda oynayan genç oyuncularimiz var. Onlarin bizimle olmasini istiyoruz ama bazen takimlari, bu iyi oyunculari birakmiyor" diye konustu.

Kaan Ayhan ve Umut Meras’a olan ilgilerinin de devam ettigini ifade eden Çebi, "Birini bitirebilirsek bizim için basari olacak. Onlarla gurur duyuyorum, bizi ve milletimizi yurt disinda güzel temsil ediyorlar. Demek ki iyiler, bize birakmiyorlar ama biz de almak için ugrasiyoruz. Bu saatten sonra yerli anlamda katki verecek, ekonomik katki saglayacak birkaç isim üzerinde çalisiyoruz. Bu saatten sonra bu sezon için sansasyonel anlamda yildiz futbolcu gelmeyecek" ifadelerini kullandi.

"Gedson Fernandes’le artik ilgilenmiyoruz"

Galatasaray’da geçtigimiz sezon kiralik olarak forma giyen Gedson Fernandes konusunda artik ilgilerinin olmadigini da söyleyen Ahmet Nur Çebi, "Gedson Fernandes basarili bir futbolcu. Almak için niyetlendik ama su anda o istegimiz ortadan kalkmis durumda. Takimda o isleri görecek futbolcularimiz var. Böyle bir istegimiz kalmadi" dedi.

Gaziantep deplasmaninda rahatsizlanan Fabrice N’Sakala hakkinda da konusan Çebi, "N’Sakala sevdigimiz, önem verdigimiz, sampiyonlukta katkisi olan bir futbolcumuz. Onu o sekilde görmekten olumsuz etkilendim. Çok sükür sagligi iyi. Raporunu aldik. Umarim milli takim arasindan sonra tekrar formasini giyecektir" diye konustu.

Mümkün oldugunca gençlerle oynamak istediklerini de söyleyen Çebi, "Onlarin forma sansi bulmasini istiyoruz, hocamiza güveniyoruz. Hocamizin tercihleri dogru olacaktir. Biz malzemeyi eline verelim, o da basarili olana forma verecektir. Basarili olan herkes formasini giyecektir" diyerek sözlerine devam etti.

"Fikret Orman’a gerekli cevabi divan kurulunda verecegim"

Bir önceki baskan Fikret Orman, TGRT Haber’e verdigi röportajda yaptigi açiklamalar hakkinda da konusan Çebi, "Kendisine gerektigi zaman cevap verecegim. 2 yil durup tekrar konusmus. Bu aile içi bir mevzu. Kendisine ilk divanda ya da mali genel kurulda gereken cevabi verecegimden kimsenin süphesi olmasin. Onun yaptigi gibi kameralarin önüne geçmek istemiyorum" dedi.

Kadro disi kalan Douglas, Lens ve Ljajic hakkinda da konusan Çebi, "Hocalar isin ekonomisinden ziyade teknik duruma bakarlar. Neden, nasil oluyor da bir kulüp kapimizi çalip bizden bu oyunculari istemiyor? Bu durum kafamda soru isareti. Bunlarla ilgili geçen sene de bu sene de kapimizi kimse çalmadi. Aldiklari ücretler çok fahis. Kimse o bütçeyi bulamadigi için bizden istemiyorlar. Besiktas bunlarin zararini çekiyor. Bu kontratlar Türk kamuoyunun düsünmesi gereken konulardan biri" açiklamasini yapti. Hakem hatalarinin da ligin baslamasiyla birlikte konusuldugunu aktaran Ahmet Nur Çebi, "Lig daha yeni baslamasina ragmen hakemler hatalariyla ön plana çikiyor. Bunlarin olmamasi için ne yapilmasi gerekiyor, federasyon ve MHK’nin dikkat etmesi gereken konular. Gaziantep maçinda penaltimiz verilmedi. Fenerbahçe’nin rakipleri de kendilerinin penaltisinin verilmedigini konusuluyor. Antep’te hakem VAR’a bile gitmedi. Bu beni çok rahatsiz etti. Umarim bundan sonra bu hatalar olmaz. Bizim gibi diger takimlarin da sikayetçi olmasi düsündürücü. Sezonun basindayiz, sonuna kadar böyle giderse yandik. Bu böyle devam ederse diger takimlardan daha fazla Besiktas’in sesi çikar" degerlendirmesini yapti.

"Ersin için yapilan teklif bizi tatmin etmedi"

Yarin Istanbul’a çekilecek olan UEFA Sampiyonlar Ligi kuralari hakkinda da açiklamalarda bulunan Çebi, "Sampiyonlar Ligi’nde Besiktas’in geçmis performansi ortada. Basariya alisigiz. Umarim iyi bir kura çekeriz, sans da çok önemli. Transferlerimizi Sampiyonlar Ligi’ni göz önünde bulundurarak yaptik. Ülke puanina son derece ihtiyacimiz var. Takimlarimizin alacaklari puanlar Türk futbolu aina büyük önem ifade ediyor" dedi.

Son olarak kaleci Ersin Destanoglu’na gelen teklifleri yeterli bulmadiklarini da söyleyen Çebi, "Mert, abi rolünde bir kalecimiz oldu. Tecrübesi ortada. Ersin’e verilen rakamlari biz az gördük. Ersin bizim için çok önemli. Forma rekabetini kim kazanirsa onun alabilecegi bir yer. Hocalarin adaletinden süphem olmadi, Ersin’e verilen rakam isimize gelmedi" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA