Usakli Sampiyon Memleketinde Coskuyla Karsilandi

Usakli karate Sampiyonu Süleyman Aydemir, memleketinde davul ve zurna esliginde coskuyla karsilandi.

Finlandiya’da düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yasalti Avrupa Karete Sampiyonasi’nda mücadele eden Süleyman Aydemir, Ilk turda Polonyali Krystian Krajnik’i bitime 29 saniye kala 9-0 teknik üstünlükle yenen Aydemir, ikinci turda Letonyali Druva Martins’i 5-0 hakem karariyla geçti. Çeyrek finaldeki rakibi Avusturyali Armin Selimovic maça çikmayinca otomatikman son dörde kalan Aydemir, yari final maçinda Vladislav Vakarelov’u 1-0 maglup ederek finale çikti. Finalde Hollandali sporcu Ricardo Franken’i 6-1 gibi üstün bir skorla yenen Usakli sporcu Aydemir, kariyerinde ilk sampiyonlugunu kazandi.

Yapilan turnuvanin ardindan Aydemir memleketi Usaga geldi. Sampiyon Aydemir memleketinde vatandaslar tarafindan davul ve zurnayla karsilandi. Aydemir’e karsilanma sirasinda konfeti esliginde çiçekler hediye edildi. Burada açiklamalarda bulunan Aydemir, vatandaslarin destegiyle buralara geldigini ve maç sirasinda verilen desteklerle motivasyon oldugunu belirtti.

Gelen basariyla beraber çok mutlu olduklarini ifade eden Aydemir’in hocasi Özlem Güngör ise, “Performansindan çok memnunduk. Bize bunu yillardir kanitladi. Bu sadece bu sene olmus bir sey degil. 8 yilin emegi var. 8 yil boyunca hiçbir antrenmani kaçirmadi. Hastalansa da sakatlansa da tüm antrenmanlarina katildi.

Hiçbir sekilde aksaklik yapmadi. Biz ne dediysek arkamizdan geldi. Avrupa Sampiyonasi’nda, yani böyle bir podyumda ilk defa yaristi ve burayi da sampiyon olarak bitirdi. Çok mutluyuz. Bütün maçlarinda çok üstündü. Milli takimda ümit erkek kategorisinde tek derece yapan sporcu Süleyman’di. Arkasinda oturmak, orada onu izlemek gurur vericiydi” seklinde konustu.

Açiklamalarda bulunan Antrenör Dinçer Güngör de, “Bizim ayni topraklari paylastigimiz bir ilden Avrupa Sampiyonu çikti. Demek ki bir seyler imkansiz degilmis. Isteyince, çalisana Allah veriyormus. Bambaska bir duygu. Ben bunu Süleyman’da ilk defa yasadim. Inanin hepinizde ayni mutlulugu, ayni sevinci yasayacagiz. Insallah Allah hepinize nasip eder” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan çesitli sloganlarla omuzlarda tasinan Aydemir’e antrenörleri tarafindan motosiklet hediye edildi. Ayrica konusmalar sirasinda bir vatandas ise Usakli Sampiyon Süleyman Aydemir’in bir sokak ve caddeye isminin verilmesi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA