Organizasyon Komitesinden Paralimpik 2020'De Kovid-19'A Karsi 'Tüm Tedbirler Alinacak' Vurgusu

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi, Paralimpik Oyunlari'nda yarisacak sporcular ile Japon halkinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi korunmasi için tüm tedbirlerin alinacagini bildirdi.

Komite Baskani Hasimoto Seiko ile Uluslararasi Paralimpik Komitesi (IPC) Baskani Andrew Parsons, ortak basin toplantisinda turnuvaya yönelik degerlendirmede bulundu.

Hasimoto, turnuvada yarisacak paralimpik sporcular ile Japon halkinin sagliginin korunmasi amaciyla Kovid-19'a karsi "tüm tedbirlerin alinacagini" belirterek, "Oyunlari en son gününe kadar tasiyacak ve basariya ulastiracagiz" dedi.

IPC Baskani Parsons da hem sporcu hem de resmi yetkililerin salgin tedbirlerine uymasini beklediklerini dile getirerek, "Onlarin ve Japon halkinin sagligi riske edilmeden oyunlar düzenlenecektir." diye konustu.

Parsons, "Sik sik karsilastigim 'güvenli bir turnuva düzenleyebilecek miyiz ?' sorusunun cevabi, evet. Güvenle düzenleyemeyecek olsak en basindan burada olmazdik." dedi.

160 ülke ve bölgeden yaklasik 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarisacagi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarinin açilisi bugün yapilacak ve 5 Eylül'e kadar sürecek.

Kaynak: AA