Fatih Terim Açiklamasi 'Morutan'in Transferinde Ufak Tefek Seyler Kaldi'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Rumen futbolcu Olimpiu Morutan’in transferinde ufak tefek seylerin kaldigini söyledi.

Süper Lig’in 2. haftasinda Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karsi karsiya geldigi Hatayspor’u 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, rakip takimin oyun içinde çok yerde kalmasiyla ilgili gelen soruya, "Herhangi bir takimin oyun planina bir sey diyemem. Bunun çaresini bulacak kisi hakemlerdir. Burada yillarca bunu söylüyorum, ’Vakit geçistirmesi bir sey degistirmez ben vakti sonra eklerim’ yaklasimi futbol adina dogru bir yaklasim degil. Futbolun momentumu var. Öyle bir sey olmaz. Hakemin görevi oyunu oynatmaktir. Ilk yarida 4 kez doktor girdi. Sadece bunlar 5 dakika 58 saniye. 4 dakika verdi. Dolayisiyla rakip istedigi gibi oynar. O onun düsüncesi. Bunu müsaade etmeyecek olan hakemlerimiz. Ben o tarafa dogru. Penalti, ilk yari Nelsson’un korner pozisyonu bence anlatmaya gerek yok. Ikinci yari enteresan bir pozisyon var. Diagne kaleciye faul yapmadi. Erken faul çaldi. Ya gol olursa? Kendi oyuncularina çarptilar. Düdügü erken çalinca VAR’i da ortadan kaldiriyorsunuz. VAR hakemlerinin aktif hakemler olmasindan yana degilim. 1 hafta sonra maç idare edecek. Geçen Babel’in ayagina basilmasina herkes penalti dedi.

Oradaki VAR kardesimiz bu hafta Alanya’da sari kart gösterdi. VAR ikaz etti. Gitti kirmizi kart gösterdi. Orta hakem ve VAR hakemi bence o uzmanlik alanina konsantre olmali" diye konustu.



"Iki tarafin bir noktada bulusmasini istiyorum"

Çaykur Rizespor ile yasanan olaylardan dolayi Ogulcan Çaglayan’in oynayamamasinin sorulmasi üzerine Terim, "Açikçasi ben açik yüreklilikle bu konular kendi aramizda halledebilecegimizi söylemistim. Halletme noktasinda iki tarafin profesyonelleri Florya’da müthis bir çalisma yaptilar. Sonunda da oyuncular, rakamlar anlasildi. Ben de tüm samimiyetimle açikladim. Ondan sonra TFF, Rizespor, Galatasaray arasinda bazi konular gelisti. Ben bu konularin uzaginda kalmak istiyorum. Baskanimiz ve ikinci baskanimiz hukuki taraflari anlattilar. Ben baska bir pencereden bakmak istiyorum. Burada çesitli milli takimlarda hizmet etmis Ogulcan var. Bizim faydalanamadigimiz bir Ogulcan var. Onun da sikintili oldugu bir ortam yasiyoruz. Isin baska boyutlari ben bu taraflarda olmasini istemiyorum. Iki tarafin bir noktada bulusmasini istiyorum. Bakalim Zaman ne gösterecek. Ogulcan’in oynamamasindan üzüntü duyuyorum tabii ki" diye cevap verdi.

Brezilyali futbolcu Marcao’ya verilen 8 maçlik ceza hakkinda ise deneyimli teknik adam, "Orada bildigim kadariyla taban 5. daha evvel ona uygun ceza verdikleri 8 tahmin etmek zor degil. Marcao’nun hareketi yanlis olabilir. Mümkün olan en yüksek cezayi verdiler. Galatasaray olarak dogal olarak cezaya itiraz edecek degiliz ama oyuncu bizim oyuncumuz. Ona sahip çikmak da bizim görevimiz. O da hatasini anladi. Az ceza beklemiyordum. Ben gittigim zaman daha önceden yaziyorlar zaten. Kulübümüzün, kurullarla ilgili zaten benim de yillardir söyledigim seylerin ayni fikirde oldugu çok açik" ifadelerini kullandi.

"Morutan’da ufak tefek seyler kaldi"

Rumen futbolcu Olimpiu Moruan’in transferiyle ilgili son durumunun sorusuna ise Fatih Terim, "Galatasaray kararlidir bu konuda. Genç, izledigimiz, yetenekli oyunculari transfer ediyoruz. Bu planimizdan vazgeçmis degiliz. 8 Eylül’e kadar transfer devam ediyor. 10 Eylül’de TFF’ye liste verecegiz. 14 yabanci maksimum. 2 Eylül’de UEFA listemizi verecegiz. Bu iki tarih arasinda bazi oyuncularimizla görüsüyoruz, bazi oyuncularimiza talep var. Insallah sonlandiracagiz. Yüksek gibi görülebilir bonservisler ama maaslarin daha az oldugu prensiple devam ediyor. Baskanimiz transferlerde kendisi ilgileniyor. Yöneticilerimizle berabere baskanimiza tesekkür ederim. Morutan’i begendigimizi söylemistik. Serüvene nasil basladigimizi da biliyorsunuz. Haberlerini aliyorum. Biraz beklerseniz. Ufak tefek seyler kaldi. Herhalde kulübüz geldigi zaman kulübümüz bekletmez. O ve kafamizda bazi planlar da var. Tam oldugu zaman sizlerle paylasiriz. Yetenekli bir genci daha kapmak istiyoruz. Küçük bir nüans var" açiklamasinda bulundu.

"Gençlere çok güveniyorum"

Genç futbolculari sahada kenarinda izlediginde nasil bir duygu içinde oldugunun sorulmasi üzerine Terim, "Türk futboluna birçok genç kardesimizi hediye ettigim söylenebilir. Onlari da büyük oyuncu görmek insani mutlu ediyor. Ben gençlere çok güveniyorum. Hayatim boyunca güvendim. Ben de genç antrenörlüge basladim. Ben de genç futbolculuga basladim. Simdikilere güvenmemek elde degil. Z kusagi yakinda Florya’da da yer alacak. Bu yas almis, tecrübeli dedigimiz dogru ve iyi oyuncularin bende olmayacagi anlamina gelmez. O karisimin fazlasi genç olacak ama. Çok kisa süre girmesine ragmen Baris’in birkaç hareketi beni mutlu etti. Bu yorgunluklarda paylasimlar çok önemli. O gençler Galatasaray formasinin büyüklügünün, ne olduguna varip bu formayi o duygularla tasimasini saglamak istiyoruz. Onlari basarili görmekten mutlu oluyorum" dedi.



Bu sezon uygulanan yabanci kurali ile ilgili de düsüncelerini dile getiren Fatih Terim, "Algoritma gibi duruyor bu sinirlamalar. Matematigi iyi bileceksiniz. TFF’nin tasarrufunda olan bir sey. Listeyi gördünüz mü? Birçok konu var. A listesi bu B listesi bu dense daha kolay olur. Son yillardaki Türkiye’nin yükselen Türkiye Ligi’nin kalitesi ve disariya ihraç ettigimiz oyuncu sayisi göz ardi edilmemeli. Türk futbolunun kurtulusunu herhalde bunda buldular. Açiklamalar beni doyurmuyor. Geçen sene ilan ettik diyorlar. Birçok sikinti olacak. Seneye 4 sonra 5 diyorlar. Böyle örnek var mi bilmiyorum. Yaptik oldu, biz de oynuyoruz. Diyecek bir sey yok. Çok sey var da... Sezona iyi basladik. Zaten ne dedigimize bakiliyor. Aman birkaç hafta sevk edilmeden idare edelim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA