Avrupa Sampiyonu Karateci Aydemir, Memleketi Usak'ta Davul Zurnalarla Karsilandi

Finlandiya'da düzenlenen 48. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yas Alti Avrupa Karate Sampiyonasi'nda ümit erkekler kumitede 70 kiloda altin madalya kazanan Süleyman Aydemir, memleketi Usak'ta davul zurnalar ve Türk bayraklariyla karsilandi.

Ümitler kumitede 70 kiloda final karsilasmasinda Hollandali rakibi Ricardo Franken'i yenerek altin madalyanin sahibi olan Süleyman Aydemir için 15 Temmuz Sehitleri Meydani'nda karsilama töreni düzenlendi.

Antrenörleriyle birlikte konvoyla kente gelen Aydemir, burada çok sayida kisi tarafindan davul zurna esliginde tezahüratlarla ve Türk bayraklariyla karsilandi.

Burada konusma yapan Aydemir, "Maçlarimi izleyerek bana destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Sizlerin destegiyle buralara kadar geldim. Maç sirasinda sizin destekleriniz aklima geldi ve o sekilde gaza geldim. Hepinize çok tesekkür ediyorum." dedi.

Aydemir'in antrenörü Özlem Güngör, çok güzel maçlar geçirdiklerini ve çok mutlu olduklarini söyledi.

Süleyman Aydemir'in sampiyon olacagindan emin olduklarini dile getiren Güngör, "Performansindan çok memnunduk. Bize bunu yillardir kanitladi. Bu sadece bu sene olmus bir sey degil. 8 yilin emegi var. 8 yil boyunca hiçbir antrenmani kaçirmadi. Hastalansa da sakatlansa da tüm antrenmanlarina katildi. Hiçbir sekilde aksaklik yapmadi. Biz ne dediysek arkamizdan geldi. Avrupa Sampiyonasi'nda, yani böyle bir podyumda ilk defa yaristi ve burayi da sampiyon olarak bitirdi. Çok mutluyuz. Bütün maçlarinda çok üstündü. Milli takimda ümit erkek kategorisinde tek derece yapan sporcu Süleyman'di. Arkasinda oturmak, orada onu izlemek gurur vericiydi." diye konustu.

Antrenör Halit Dinçer Güngör ise sunlari kaydetti:

"Bizim ayni topraklari paylastigimiz bir ilden Avrupa Sampiyonu çikti. Demek ki bir seyler imkansiz degilmis. Isteyince, çalisana Allah veriyormus. Bambaska bir duygu. Ben bunu Süleyman'da ilk defa yasadim. Inanin hepinizde ayni mutlulugu, ayni sevinci yasayacagiz. Insallah Allah hepinize nasip eder."

Konusmalarin ardindan Aydemir, sloganlar esliginde omuzlarda tasindi.

Bu arada antrenörleri Halit Dinçer Güngör ve Özlem Güngör tarafindan sporcuya motosiklet hediye edildi.

Kaynak: AA