Vitor Pereira Açiklamasi 'Takimimiz Son Dakikaya Kadar Kazanabilecegine Inandi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Antalyaspor mücadelesinde takiminin son dakikaya kadar kazanabilecegini ifade ederken, erken gol bulmalari durumunda daha rahat oynayabileceklerini söyledi. Pereira ayni zamanda tribünlerin tepkisine maruz kalan Tanzanyali forvet Mbwana Samatta için ise aileden biri oldugunu ve her zaman destek olmalari gerektigini ifade etti.

Süper Lig’in 2. haftasinda Fenerbahçe evinde Antalyaspor’u 2-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, futbolun sadece taktik ve teknik olmadigini ifade ederek, ”Güçlü bir takim ruhu olusturmaktir. Bugünkü takimin koymus oldugu ruh çok güzeldi. Ayni zamanda Fenerbahçe taraftari ki onlari çok iyi taniyorum. Onlarinda zorluklarin üstesinden gelmek için savasmaya inana ruhu var. 12. oyuncumuz oldular. Önemli galibiyeti aldirmada yardimci oldular. Kesinlikle hakkedilmis bir galibiyetti. Sahada istikrarli bir takim ortaya koyduk, sadece gol eksikti ve o da maçin son dakikalarinda geldi” dedi.



”Oyuncularimin performansindan memnunum”

Genç futbolcular Arda Güler, Muhammed Gümüskaya ve sahada yer almayan diger isimlerle ilgili konusan Portekizli Teknik Adam, ”Oynayan gençler genç olduklari için degil, kaliteli ve karakterli olduklari için oynuyorlar. Oynamayi hakkediyorlar gösterdikleri performansla. Bugün sadece dediginiz iki oyuncu degil, Valencia ve Serdar Aziz’de kulübedeydi. Sahada göstermis oldugumuz baskici oyunu üst seviyede tutmak istiyoruz. Sik maç yaptigimiz dönemdeyiz ve toparlanma önemli. Bir çok sakatlik yasadik ve takimin toparlanmasini etkiledi. Bu tarz dönemlerde rotasyon önemli. Her maç oyunculari degerlendirirken maç maç bakiyoruz. Oyuncularimin performansindan memnunum” ifadelerini kullandi.

”Takimimiz son dakikaya kadar kazanabilecegine inandi”

Oynanan 3 resmi maçta sonradan giren oyuncularin direkt skora katki saglamasi ile ilgili sorulan soruya cevap veren Pereia, ”Takimimda olan oyuncularin hepsi takima yardim edebileceklerini biliyorlar. Oyuna girdiklerinde takima yardim etmeleri ve ne yapmasi gerektigini biliyorlar. Bizde bugün bu ruhla oynadik. Takimimiz son dakikaya kadar kazanabilecegine inandi. Rakibe futbol oynatmama istegine inandi. Taraftarlar ittirici güç oldu. Takimca hep beraber mücadele etmelisiniz, gerçekten bizim ihtiyacimiz olan enerjiyi verdiler ve onlarin vermis oldugu enerjiyle bunlarin üstesinden geldik. Önemli oyuncularimiz sakat ve birlik olup bu eksikliklerin üstesinden gelecegiz” seklinde konustu.



”Erken gol bulsaydik daha rahat olurduk”

Fenerbahçe’nin oyun sistemine deginen Vitor Pereira, ”Bizim oyun felsefemiz önde baski yapan, topa sahip olan bir takim. Defansif degil ofansif oyun oynuyoruz. Topu kaybettiginde reaksiyon gösterip tekrar topla oynamaya çalisan bir takimiz. Bugünde böyle oynadik. Eksik olan sey erken goldü. Erken gol bulsaydik daha rahat olurduk. Takim ruhu sayesinde üstesinden gelmeyi basardik. Oyuncularimi ve taraftari tebrik ediyorum. Sahada sürekli gol arayan kaliteli oynamaya çalisan bir takim oyunu gösteriyoruz” diye konustu.



”Samatta aileden biri ve her zaman destek olmaniz gerekir”

Müsabaka içerisinde taraftarin Samatta’ya gösterdigi tepkiye deginen Pereira, ”Samatta aileden biri ve her zaman destek olmaniz gerekir. O gerçekten çok çalisiyor, sahada savasiyor. Bende oyuncularimdan bunu görmek istiyorum. 1 gol atmasini isterdim ama gol disinda çok çalisti. Aileden biri oldugu için aile bireylerinizi desteklemeniz gerekir” dedi.

Transfer çalismalari ile alakali sorulan soruya cevap veren Pereira su ifadeleri kullandi:

”Transfer konusunu bana sormamalisiniz. Kulübümüz uzun süredir ugras veriyor ve neye ihtiyacimiz oldugunu biliyoruz. Umarim yakin zamanda yenilikler olur. Ama takimimdan çok memnunum. ”

”Kafamda ideal takim diye bir sey yok”

Oyuncu tercihleri ve planlar hakkinda açiklama yapan Vitor Pereira, ”Teknik direktörlerin isi gerçeklik içerisinde olabilecek çözümü bulmak. Sanssiz dönemdeyiz sakatlik anlaminda. Pelkas ve Serdar sakatlik yasadi. Ben çözüm bulmak zorundayim. Sahaya 11 kisi çikacagiz ve yedek kulübesindeki oyuncular ellerinden geleni yapacak. Kafamda ideal takim diye bir sey yok, her pozisyonda 2 tane oyuncu isterim. Bu oyuncular seviye arttirmali çünkü rekabet artmali saha içerisinde” dedi.

Kaynak: İHA