Riza Çalimbay Açiklamasi 'Kazanmak Için Her Türlü Riski Aldik'

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Trabzonspor’un bu sene kaliteli kadroya sahip oldugunu ve sampiyonlugu hedefledigini belirterek, karsilasmada güzel pozisyonlara girdiklerini ancak degerlendiremediklerini söyledi.

Süper Lig’in ikinci haftasinda Trabzonspor, Sivasspor’u agirladi. Karsilasma ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlügü ile tamamlandi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, iki takimin da kazanmak için ne gerekiyorsa yaptigini belirterek, "Maglup olduk, üzgünüz. Puan ve puanlar için geldik. Öyle de oyun oynadik. Oyunu çirkinlestirecek islerle ugrasmadik. Hakem arkadaslar bir hafta önce bize seminer verdiler, eli kapali pozisyonlarin penalti olmadigini söylediler. Simdi söylediklerinin aksine burada penalti veriyorlar. Bize de olmasin, Trabzonspor’a da olmasin. Önlerinde VAR gibi bir sistem var. Onu iyi bir sekilde degerlendirmeleri gerekiyor. Ligin basinda böyle baslarlarsa sikinti olur. Takimlarin kaderiyle oynamak dogru degil. Oyuncu arkadaslarin itirazlari onlari bozdu, sonra tekrar toparlandik. Golü attik, pozisyonlar bulduk. Kazanmak için her türlü riski aldik. Iyi lig maçi, mücadele oldu” dedi.



"Tek kizdigimiz hakemleri hiç begenmedim"

Trabzonspor’un bu sene kaliteli kadroya sahip oldugunu ve sampiyonlugu hedefledigini kaydeden Çalimbay, "Trabzon’un son yillarda bu kadar transfer yaptigini, oyuncu aldigini görmedim. Neresi eksikse, nerelerin iyi oyuncusu varsa alindi. Kaliteli takim. Yedegin yedegi var. Bizim gibi degiller. Biz iki-üç oyuncu sakatlansa ‘ne yapacagiz’ diyoruz. Baktiginizda Abdülkadir Ömür bile yedek oturuyor. Kaliteli kadroya sahipler. Bu sene sampiyonlugu hedeflemisler. Ama biz ezilmedik. Hücum hattinda zaman zaman olabilir ama 1-2 pozisyon hariç pozisyon vermedik. Güzel pozisyonlara girdik, degerlendiremedik. Tek kizdigimiz hakemleri hiç begenmedim. Bana göre çok kötü basladilar. Böyle hata olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray’a, Besiktas’a, Trabzon’a böyle penalti versinler göreyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA