Galatasaray, Süper Lig'de 2'De 2 Yapti

Sarikirmizili ekip, 10 geri düstügü müsabakada Atakas Hatayspor'u 21 maglup etti Feghouli, 216 gün sonra Süper Lig'de gol sevinci yasarken, Luyindama Galatasaray formasiyla ilk kez bir lig maçinda gol atti Sarikirmizililar, geçen sezondan devam eden yenilmezlik serisini 11 maça çikardi Hatayspor'un yeni transferi Lobjanidze, 2. lig maçinda 2. kez aglari havalandirdi

Süper Lig'in 2. haftasinda Atakas Hatayspor'u 2-1 yenen Galatasaray, 2'de 2 yaparak 6 puana ulasti.

Türk Telekom Stadi'ndaki zemin yenileme çalismalarinin yetismemesinden dolayi Atatürk Olimpiyat Stadi'nda oynanan müsabakaya konuk takim hizli basladi. Hatay temsilcisi, mücadelenin 3. dakikasinda Saba Lobjanidze'nin golüyle 1-0 öne geçti. Erken yedigi golün ardindan rakip kalede baski kuran sari-kirmizili ekip, 30. dakikada Sofiane Feghouli'nin ayagindan gelen golle esitligi sagladi. Ilk yari da 1-1'lik skorla sona erdi.

Müsabakanin ikinci yarisinda baskili bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, aradigi golü 88. dakikada Christian Luyindama ile buldu. Kalan sürede iki takim da skoru degistiremeyince ev sahibi ekip, karsilasmadan 2-1 galip ayrildi.

Sezonun ilk haftasinda deplasmanda GZT Giresunspor'u maglup eden Galatasaray, Hatayspor'u da yenerek 2'de 2 yapti ve puanini 6'ya çikardi.

Ilk haftada sahasinda Kasimpasa ile berabere kalan Hatay temsilcisi, Istanbul'dan eli bos döndü ve 1 puanda kaldi.

- Feghouli, 216 gün sonra gol atti

Galatasaray'in Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Süper Lig'de 7 ay sonra gol sevinci yasadi.

Son olarak geçen sezonun 20. haftasinda 20 Ocak'ta oynanan Denizlispor müsabakasinda gol bulan tecrübeli futbolcu, ligde 216 gün sonra rakip fileleri havalandirdi.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Iskoçya temsilcisi St. Johnstone ile oynanan rövans maçinda da 1 gol bulan Feghouli, bu sezonki gol sayisini 2'ye çikardi.

- Luyindama, ligde ilk kez gol buldu

Sari-kirmizili ekibin Demokratik Kongolu stoperi Luyindama, Süper Lig'de ilk kez gol atti.

2018-2019 sezonunun devre arasinda transfer edilen Luyindama, Hatayspor karsilasmasiyla 47. lig maçina çikti. Bu sürede rakip fileleri havalandirma basarisi gösteremeyen tecrübeli stoper, Akdeniz temsilcisine attigi golle Galatasaray kariyerindeki ilki yasadi.

- Galatasaray taraftarindan Diagne'ye sevgi gösterisi

Sari-kirmizili taraftarlar, Senegalli golcü Mbaye Diagne'ye sevgi gösterilerinde bulundu.

Galatasaray'daki performansi elestirilen ve son 2 sezonda farkli takimlara kiralanan Diagne, sezona iyi girdi. Hatayspor müsabakasindaki istekli bir görüntü çizen Diagne'nin 34. dakikada yüzüne sert bir top geldi. Bunun ardindan Galatasaray taraftari, tecrübeli futbolcu lehine tezahüratlar yapti.

- Terim'den 3 degisiklik birden

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 66. dakikada 3 oyuncu degisikligi birden yaparak oyuna müdahale etti.

Karsilasmada uzun süre kurdugu baskiya ragmen esitligi bozamayan sari-kirmizililarda Terim, Patrick Van Aanholt, Berkan Kutlu ve Alexandru Cicaldau'yu kenara aldi. Tecrübeli teknik adam, bu oyuncularin yerine Ömer Bayram, Ryan Babel ve Emre Akbaba'yi sahaya sürdü.

Fatih Terim, 77. dakikada Mustafa Muhammed, 86. dakikada ise Baris Alper Yilmaz'i oyuna aldi.

- Ligde 11 maçtir yenilmiyor

Galatasaray'in Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 11 maça çikti.

Ligde son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasinda Hatayspor karsisinda yasayan sari-kirmizili ekip, sezon sonuna kadar 7 galibiyet, 2 beraberlik aldi.

Bu sezona 2'de 2 galibiyetle baslayan Galatasaray, yenilmezlik serisini sürdürdü.

- Lobjanidze'den 2 maçta 2 gol

Atakas Hatayspor'un yeni transferi Saba Lobjanidze, 2 Süper Lig maçinda 2 gole imza atti.

Sezonun ilk haftasindaki Kasimpasa karsilasmasinda sonradan oyuna girerek takimina 1 puani getiren golü kaydeden Gürcü futbolcu, Galatasaray müsabakasinin 3. dakikasinda da aglari havalandirdi.

Kaynak: AA