Fenerbahçe-Antalyaspor Maçinin Ardindan

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira:'Ortaya koydugumuz ruh çok güzeldi. Hak edilmis bir galibiyet aldigimiza inaniyorum' 'Oyun felsefemiz önde baski yapan ve topa sahip olan bir takim olmak. Ofansif bir oyun oynuyoruz. Bugün de böyle oynadik. Çok mutluyum. Adil bir sonuçtu'

Süper Lig'in 2. haftasinda agirladigi Fraport TAV Antalyaspor'u 2-0 maglup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Portekizli teknik adam, Ülker Stadi'nda oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Karsilasmada iyi bir performans sergilediklerini belirten Pereira, "Futbol sadece teknik ve taktik degildir. Güçlü takim ruhu yaratmaktir. Ortaya koydugumuz ruh çok güzeldi. Fenerbahçe taraftarinin da sürekli savasmaya inanan bir ruhu vardi. Bu maçta 12. oyuncumuz oldular. Galibiyette bize çok yardimci oldular. Hak edilmis bir galibiyet aldigimiza inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Vitor Pereira, bu sezon oynadiklari 3 resmi maçta gol yememeleri ve sonradan oyuna giren oyuncularin skora katki vermeleri ile ilgili söyle konustu:

"Takimimizda yer alan oyuncularin hepsi yardim edebileceklerini biliyorlar. Biz de bugün bu ruhla oynadik. Son dakikaya kadar kazanacagimiza inandik. Taraftarin vermis oldugu enerjiyle zorluklarin üstesinden geldik. Oyun felsefemiz önde baski yapan ve topa sahip olan bir takim olmak. Ofansif bir oyun oynuyoruz. Bugün de böyle oynadik. Tek eksik olan erken bir goldü. Çok mutluyum. Adil bir sonuçtu. Sahada kaliteli bir futbol oynamaya çalisan bir görüntü sergiledik."

Portekizli teknik adam, genç oyunculari oynatmasina ve Mesut Özil ile Miha Zajc'a bu maçin ilk 11'inde yer vermemesiyle ilgili bir soruya, "Genç oyuncularimiz oynamayi hak ediyor. Biz oyun ritmimizi en yüksek seviyede tutmak istiyoruz. Sik maç yaptigimiz bir dönemdeyiz. Toparlanma çok önemli. Rotasyon yapmanin önemli oldugunu düsünüyorum. Bugün oyuncularimin gösterdigi performans tatmin ediciydi. Kafamda ideal takim diye bir sey yok. Her pozisyonda 2 oyuncu isterim ve bu oyuncularin takimin seviyesini artirmasi için elinden geleni yapmasini isterim." cevabini verdi.

Tanzanyali golcü oyuncu Mbwana Samatta'nin performansiyla ilgili Pereira, "Samatta aileden biri. Aile bireylerine her zaman destek olmak gerekir. Çok çalisiyor. Bugün golü eksikti ama gol disinda çok çalisti. Ben de oyuncularimda bunu görmek istiyorum." seklinde konustu.

Son olarak transfer çalismalarinin sürdügünü aktaran Portekizli çalistirici, "Transfer için çok çalisiliyor ve ugras veriliyor. Umarim yakin zamanda yenilikler olur." diye görüs belirtti.

Kaynak: AA