Ersun Yanal Açiklamasi 'Esit Ve Adil Yönetime Herkesin Ihtiyaci Olacak'

Fenerbahçe deplasmaninda 2-0 maglup olan FTA Antalyaspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal maçin ardindan konustu. Antalyaspor’un kaliteli bir dönüs yapacagini söyleyen Yanal, uzatma bölümünde yasanan penalti tartismasiyla ilgili olarak da “Lig uzun bir maraton. Esit ve adil yönetime herkesin ihtiyaci olacaktir” ifadelerini kullandi.

Süper Lig’in 2. haftasinda Fenerbahçe deplasmaninda boy gösteren ve sahadan 2-0’lik maglubiyetle ayrilan FTA Antalyaspor’da Teknik Direktör Ersun Yanal karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Ersun Yanal, “Çok büyük gol beklentisi tasimayan bir maç oynandi. Bizim oynamak istedigimiz oyunu basindan beri denesek de tutturamadik. Bunu daha önce yaptik ama bugün becerili olamadik. Kirilma noktasinda da ben çok büyük bir gol beklentisi olan bir maç oldugunu düsünmedim. Puanlari paylasabilirdik. Son noktada olan pozisyona, herkesin ihtiyaci olacak. Lig uzun bir süreç. Ligimizde bunlar çok olacak ve umarim herkese lazim olur. Esit ve adil bir yönetime ihtiyaç var. Her takim için esit ve adil olursa kimse magdur olmaz” diye konustu.



“Sistemi çorba yapiyoruz”

Yabanci kuraliyla ilgili olarak görüsleri sorulan Ersun Yanal, “Bir türlü halledemedik bu isi. Çok genis tabanda tartisilir bu uygulama. Türkiye’nin gelecegi konusulup, akilli, planli, projeli bir sistemle çözebiliriz. Çok hizli sekilde aldigimiz kararlari, yillar içinde degistirerek yapiyoruz ve bunu çorba haline getiriyoruz. Ciddi bir planlamayla beklentilerin nasil karsilanacaginin analiz edilerek yapilmasi gerekiyor. Bunu çok basite indirip, bu sene 14, seneye 13, sonra 12 diyerek ertesi sene yine 14 diyoruz” ifadelerini kullanirken, takimin 2 maçtir son bölümlerde yedigi gollerle ilgili olarak da “Biz aslinda futbol oynamaya çalisiyoruz. Bunu becerdigimiz noktalar var, beceremedigimiz noktalar var. Genç ve tecrübeli oyunculari bir arada oynatiyoruz. Eksiklerimiz çok fazla. Bugün karsimizda Fenerbahçe vardi. Dünyadaki futbol çok farkli bir noktada oynaniyor. Ben iyi olacagini düsünüyorum. Biz bundan vazgeçmeden devam edecegiz. Bu takim mutlaka kaliteli bir dönüs yapacaktir ve yapmaya da basladi bence” açiklamasini yapti.

“Genç oyuncular daha fazla süre alacak”

Maçtan önce Fenerbahçe taraftarinin kendisine sevgi gösterisinde bulunmasiyla ilgili olarak “Uzun zaman geçirdik bu kulüpte. Bunlar güzel seyler. Ama müsabakaya baska sekilde bakmak gerekiyor. Ikisi farkli seyler. Bugün burada maça çiktik ve gidiyoruz” diyen Ersun Yanal, takimdaki genç oyuncularla ilgili olarak da “Dogukan’in ufak bir problemi vardi. Önceki gün antrenmana çikmadi ve sik sakatliklari da oldu. Oyunun gidisine göre degerlendirecektim. Önümüzdeki dönemde Türk futbolu için yeteneklerini ortaya koyabilecek bir oyuncu. Diger oyuncularimiz da genç isimler. Genç oyunculari devreye sokma planimizi daha çok görecegiz. Türkiye Kupasi’yla birlikte 40-42 maçimiz daha olacak ve genç oyuncularimiz çok daha fazla süre alacaklar” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA