Cumhurbaskani Erdogan Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda Madalya Alan Milli Sporculara Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'2023'e giden süreçte, özellikle sinirli varlik gösterdigimiz spor dallarinda ülkemizi çok daha iyi bir konuma tasimayi hedefliyoruz' (Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlari) Güçlü ve zayif yanlarimizi analiz edecegiz. Özellikle arzu ettigimiz seviyeye ulasamadigimiz veya ivme kaybettigimiz spor branslarina daha fazla agirlik verecegiz' 'Tokyo 2020'den çikardigimiz derslerin isiginda, Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari'na yönelik hazirliklarimizi da simdiden baslatacagiz' 'Nasil Tokyo'da, 2016 Rio'daki basarimizin üstüne çikmissak insallah Paris'te de Tokyo'da elde ettigimiz basari çitasini çok daha yukari tasiyacagiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "2023'e giden süreçte özellikle sinirli varlik gösterdigimiz spor dallarinda ülkemizi çok daha iyi bir konuma tasimayi hedefliyoruz." dedi.

Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda madalya alan milli sporcular ile aksam yemeginde bir araya gelen Erdogan, attiklari adimlarla spora ve sporcuya yönelik bakis açisini degistirdiklerini, 81 ilin tamaminda kurduklari tesislerle spor altyapisina çok ciddi yatirimlar yaptiklarini belirtti.

Türkiye'deki toplam spor tesisi sayisini 1575'ten 3915'e yükselttiklerini, sentetik futbol, basketbol ve voleybol sahalarini mahallelere kadar yaydiklarini anlatan Erdogan, "Atletizm pistlerimizin sayisini 12'den 56'ya, yarim ve tam olimpik yüzme havuzlarinin sayisini 46'dan 104'ü portatif olmak üzere 279'a, spor salonlarimizin sayisini 372'den 904'e getirdik. Altyapimiza verdigimiz önemin neticesinde, lisansli sporcumuz 278 binden 10 milyon 376 bine, faal sporcu sayimiz ise 206 binden 1 milyon 653 bine çikti. Spor kulüplerimizin sayisi 3 kattan fazla artarak 19 yil önce 6 bin 35 iken bugün 19 bine yükseldi." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, yetenekli sporculari uluslararasi müsabakalara hazirlamak üzere Türkiye Olimpiyatlara Hazirlik Merkezlerini hizmete açtiklarini, okullarda yürüttükleri yetenek taramasiyla çok erken yaslarda kabiliyetli çocuklarin tespit edilerek, Türk sporuna yeni yildizlar kazandirdiklarini anlatti. Erdogan, "Sporcu egitim merkezlerimiz, spordaki basarilarimizi kalici kilmak için hayata geçirdigimiz en önemli yatirimlardan birisidir. 46 ilimizdeki sporcu egitim merkezlerimizde bugün 1061 gündüzlü, 610 yatili olmak üzere toplam 1671 sporcumuz bulunmaktadir. Milli sporcu bursu programimiz sayesinde sporcularimizin egitimleri ile spor hayatlari arasinda tercih yapmaya zorlayan sartlari ortadan kaldiriyoruz. Sporcu bursluluk kapsamini ortaokul ve liselere genisleterek ortaögretimde de milli sporcularimiza destek veriyoruz." diye konustu.

- "Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari'na yönelik hazirliklarimizi simdiden baslatacagiz"

Cumhurbaskani Erdogan, sporda son 19 yilda kat edilen bu mesafeyi önemsediklerini ancak yeterli görmediklerini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"2023'e giden süreçte özellikle sinirli varlik gösterdigimiz spor dallarinda ülkemizi çok daha iyi bir konuma tasimayi hedefliyoruz. Spor Bakanligimiz ve federasyonlarimizla Tokyo 2020 Olimpiyatlarini degerlendirecek, güçlü ve zayif yanlarimizi analiz edecegiz. Özellikle arzu ettigimiz seviyeye ulasamadigimiz veya ivme kaybettigimiz spor branslarina daha fazla agirlik verecegiz. Tokyo 2020'den çikardigimiz derslerin isiginda Paris 2024 Yaz Olimpiyatlari'na yönelik hazirliklarimizi da simdiden baslatacagiz. Nasil Tokyo'da 2016 Rio'daki basarimizin üstüne çikmissak insallah Paris'te de Tokyo'da elde ettigimiz basari çitasini çok daha yukari tasiyacagiz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yilina diger alanlar gibi sporda da hedeflerine çok yaklasmis bir ülke olarak gitmekte kararliyiz. Milletimiz ve istikbalimiz adina verecegimiz bu kutlu mücadelede sizlerin de hedeflerimize odaklanarak çalismalarimiza baslayacagimizi inaniyorum. Rabb'im yar ve yardimciniz olsun diyorum."

Konusmasinin sonunda nisan ayinda yakalandigi Kovid-19 nedeniyle 52 yasinda hayatini kaybeden Türkiye Karate Federasyonu Baskani Esat Delihasan'a Allah'tan rahmet dileyen Erdogan, "Ülkemizin yetistirdigi en basarili karatecilerden olan Esat Delihasan, 12 yillik federasyon baskanligi döneminde Türk karatesinin gelismesine, bugünkü seviyelerine ulasmasina çok büyük katki sunmustur. Nitekim Ümit Genç Karate Milli Takimimiz, Finlandiya'da düzenlenen 48'inci Avrupa Sampiyonasi'nda 9 altin, 2 gümüs ve 6 bronz madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa sampiyonu olmustur." ifadelerini kullandi.

Erdogan, 1936'dan beri Türkiye'nin katildigi tüm olimpiyatlarda milletin gönlünde silinmeyecek izler birakan efsanevi sporcularin her birini de sükranla yad ettigini, vefat eden sporculara rahmet diledigini belirterek "Ülkemize yasattiginiz gurur için sizlere tekrar tesekkür ediyor, basarilarinizin daim olmasini diliyorum." dedi.

Yemekte, Cumhurbaskani Erdogan'in esi Emine Erdogan, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskani Metin Kiratli, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ile milli sporcularin aileleri ve antrenörleri de yer aldi.

(Bitti)

Kaynak: AA