Abdullah Avci Açiklamasi 'Biz Bugün Topa Sahip Olduk'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Sivasspor karsisinda topa sahip olduklarini belirterek, "Son bölümde ikiyi bulup da yaslanmadik. 2-1 olunca da tekrar gol bulmak istedik" dedi.

Süper Lig’in ikinci haftasinda Trabzonspor, Sivasspor’u agirladi. Karsilasma ev sahibi ekibin 2-1’lik üstünlügü ile tamamlandi. Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, kazandiklari için mutlu olduklarini belirterek, "Biz bugün topa sahip olduk. Rakibinde adam adama oynadigi, az temasli oyunu, pas iadeleriyle alan olusturmak istedik. Çalistigimiz hücum opsiyonlari vardi. Direkt oyunda kenar ortalarina pozisyon almamiz gerekiyordu. Çünkü ligin en fazla kenar ortasi yapan ve bunu son 6 maçta kenar ortasiyla atan bir takima karsi oynadik. Oyunun penalti bölümünü domine ederek oynadik. Sonrasinda oyunu aslinda koparabilirdik. Bizim gibi olgun ve deneyimli takimin daha dengeli oyun oynamasi lazim. Oyun biraz geçise döndü, mesafeler çok uzamaya basladi.

Geçisi sonlandiramiyorsan rakip de 4-2-4 gibi kaliyor. Bu sefer iki tarafa da kosmak zorunda kaliyorsun. Bu oyun bizim için dogru bir oyun degil. Orada çok pozisyon vermedik gibi ama bizim gibi takimin ilk yari itibariyle rakipten 2 kilometre daha fazla kosmamasi gerekiyordu. Ikinci yarida tekrar oyunu elimize alarak, topa sahip olarak opsiyonlari dogru kullanarak, sabirli oynayarak rakibi son ana kadar bekleyerek hareket etmemiz gerekiyordu. 2’yi bulduk, digerlerini kaçirdik. Son bölümde ikiyi bulup da yaslanmadik. 2-1 olunca da tekrar gol bulmak istedik. Bir tane daha atalim, diye oyunu ikinci yarida çok dogru oynadigimiz bölümler de var. Kazandigimiz için mutluyum" diye konustu.



"Hakli penalti kazaniyorsun, haksiz yere düsüyorsun"

Avci, "Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte dikkat ve takip edecegim. Ben hayatim boyunca dürüstlükten yana olan biriyim. Aninda tepki vermek istemiyorum, sonradan da teyit ediyorum yanlis bir sey olmasin diye. Bu zamana kadar da hep dikkatli oldum ve konusmadim. Penaltimiz, penalti. Hakli penalti kazaniyorsun, haksiz yere düsüyorsun. Hakem tarafindan baski yeniliyor. Saha içinde hakem de buna uyuyor ve oyun dalgalanmaya basliyor. Oyun, oyundan çikiyor. Bugün ben nasil dersime çalisiyorsam, kulüp burada büyük fedakarlik yapiyorsa, yola çikiyor isek 94 küsürde hiç bir ihtar vermeden Ugurcan’a sari kart göstereceksin. Oyunculari, teknik direktörleri taniyacaksin. Içerdeki oyuncularin ne olduklarini çok iyi bileceksin. O penaltiysa Sivasspor’un ki penaltiysa Djaniny’in ki ondan daha iyi penalti. Çiksinlar baksinlar. Bundan sonra takip edecegim. Sadece bu takip ettigimin anlamidir. Bunu kazanmis bir teknik direktör olarak söylüyorum" seklinde konustu.

Abdullah Avci, kadroda yer almayan Abdülkadir Parmak’ingribal enfeksiyon geçirdigini dile getirerek, daha önce görüsme yaptigi oyuncunun transferde baska takima gidip gitmeyecegine iliskin durumunun ise yakin zamanda netlesecegini vurguladi. Avci, kadroya 1 veya 2 oyuncu dahil edeceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA