Ugur Erdener Açiklamasi 'Katilan Herkes Için Essiz Bir Deneyim'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Baskani Prof. Dr. Ugur Erdener, Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi’nin katilan herkes için essiz bir deneyim oldugunu aktardi.

TMOK Baskani Ugur Erdener, Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi’nin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Erdener, "Bu yil 33. kez düzenledigimiz Kitalararasi Bogaziçi Yüzme Yarisi’miza 2 bin 500’e yakin sporcu katildi.

Gerek Istanbul ve ülkemizin tanitimi gerekse Türk sporu açisindan sürdürülen bir gelenek. Katilan herkes için essiz bir deneyim. TMOK olarak bu büyük organizasyonu bir kez daha güzel kentimizde gerçeklestirmenin mutlulugu içindeyiz. Ümit ediyorum katilanlarin tümü Istanbul’dan çok güzel anilarla ayrilacaklar. Yabanci konuklarimiz bu essiz deneyimi yasamanin büyük mutlulugu içinde. Katilan herkese çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.



Polat Uzer Turnali: “Çok büyük bir organizasyondu”

Erkekler genel klasman birincisi olan Bursa Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezi sporcusu Polat Uzer Turnali ise yarisin kendisi açisindan güzel geçtigini dile getirerek, "Çok güzel bir yaristi. Çok büyük bir organizasyondu. Daha önce böyle bir organizasyona katilmamistim. Bugün çok büyük bir keyif aldim. Birkaç kez ters akintiya yakalandim. Ancak genelde ortadan yüzdüm ve akinti arkadan geldi. Su çok soguk degildi" açiklamasini yapti.

“Paris 2024’e gitmeyi çok istiyorum”

Hedefinin 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari’na katilmak oldugunu söyleyen milli yüzücü, "Açik suda ve havuzda milli sporcuyum. Paris 2024’e gitmeyi çok istiyorum ve bunun için çok çalisiyorum” degerlendirmesinde bulundu.

Nida Eliz Üstündag: “Denizde olmak acayip keyif vericiydi”

Kadinlar genel klasmanda birinci olan Galatasaray Kulübü sporcusu Nida Eliz Üstündag, Bogaziçi Kitalararasi Yüzme Yarisi’na ilk kez katildiginin altini çizerek, "Çok farkli bir deneyimdi. Normalde havuzda yüzüyorum. Rio 2016’da 200 metre kelebekte ülkemizi temsil ettim. Bu yarisa ilk kez katiliyorum. Denizde olmak çok keyif vericiydi. Akintiyi takip etmeye çalistim. Çogunlukla tek basima yüzdüm. Birini takip edemedim. Etrafimda birini gördügümde kaybolmadigimi ve dogru yolda oldugumu anladim. Yüzmeme destek olan Kayseri TOHM, Galatasaray Kulübü, Türkiye Yüzme Federasyonu ile bu organizasyonu düzenleyen TMOK’a tesekkür ediyorum" diye konustu.



“Istanbul Bogazi’ni geçmek ve sampiyon olarak tamamlamak çok güzeldi”

Iyi bir derece yaptigini düsündügünü söyleyen Nida Eliz Üstündag, "Istanbul Bogazi’nda yüzmek harikaydi ama gözlügüm bugulandigi için etrafin keyfini çikaramadim. Bu manzarayi daha keyifli bir sekilde görmek isterdim. Çanakkaleliyim ve Çanakkale Bogazi’ni biliyorum. Istanbul Bogazi’ni geçmek ve bunu sampiyon olarak tamamlamak çok güzeldi" cümlelerine yer verdi.

Kaynak: İHA