Mustafa Resit Akçay Açiklamasi 'Dogru Oyunu Ve Saha Durusunu Iyi Çalismamiz Gerekiyor'

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay, MKE Ankaragücü maçinin ardindan, “Bu lige yabanci gibi görünebiliriz fakat dogru oyunu ve saha durusunu iyi çalismamiz gerekiyor” dedi.

TFF 1. Lig’in 2. haftasinda deplasmanda karsilastigi MKE Ankaragücü ile 0-0 berabere kalan Kocaelispor’da maç sonu düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Teknik Direktör Mustafa Resit Akçay, “Önemli bir müsabakaydi bizim açimizdan. Puansiz olarak geldik ve su an puan alarak dönüyoruz. Bu müsabakada gerek fiziksel gerekse taktiksel degerler lehimize olmasina ragmen kaybettik. Bu müsabakada da saha durusumuz iyi, fiziksel olarak son on dakikaya kadar alanda durduk, gol pozisyonunda bulunamadik. Fakat dogru oynamaya yönelik istegimiz devam ediyor. Teknik ve taktik tavirlar gelismesi en kolay olan tavirlardir. Bu ligde ilk defa oynuyoruz yabanci gibi görünebiliriz fakat dogru oyunu ve saha durusunu iyi çalismamiz gerekiyor” diye konustu.



“Türk antrenör olarak kaygilarim var”

Maç sirasinda yasanan olaylarin ardindan Türk teknik adamlarin sorunlarini aktaran Akçay, “Bugün sahada rakip takimin hocasi için birinci dakikadan itibaren söylenenler var. Benim kaygilarim var. Türk antrenör olarak kaygilarim var. Türk antrenörü hiç de geride degil fakat biz kaygilaniyoruz. Biz ne zaman paket olacagiz diye beklemedeyiz. Birkaç teknik adamimin sözlesmesi çok güçlü ve camiasi ile barisik. Onlarin disindaki teknik adamlarin camiayla barisik veya sözlesmesi güçlü degil. Bu futbolun kaliteli olmasi yöneticilerden geçer. Eger bir takim basarili oluyorsa bunun sebebi yönetimdir, eger bir takim basarisiz oluyorsa bunun nedeni de yönetimdir” degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA