Konyaspor-Medipol Basaksehir Maçinin Ardindan

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman:'Maçin böyle bitmesi beklenirken, beraberligin kötü olmadigi düsünüldügü anlarda, Dimyat'a giderken evdeki pirinçten olma durumu. Hizli bir ataktan gelen top, tam böyle tarifli, Konyaspor'un ne yapacagini tarif ettigimiz gollerden bir tanesi. Söyleyecek çok fazla bir sey yok' Ittifak Holding Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan:'Gerçekten önemli bir galibiyet aldik. Çünkü yenik duruma düsmüstük. Takimin reaksiyon göstermesi ve kazanmamiz, takim adina çok iyi oldu'

Süper Lig'in 2. haftasinda deplasmanda Ittifak Holding Konyaspor'a 2-1 yenilen Medipol Basaksehir'in teknik direktörü Aykut Kocaman, kazanani kutlamak gerektigini söyledi.

Kocaman, maçin ardindan MEDAS Konya Büyüksehir Stadi'nda düzenlenen basin toplantisinda, geçen sezonu iyi noktada kapattiklarin animsatarak, yeni sezonda da kuvvetli takim görüntüsünü devam ettirmeyi hedeflediklerini hatirlatti.

Ilk hafta iyi oynadiklari maçi kaybettiklerini aktaran Kocaman, rakibin, Demir Grup Sivasspor deplasmaninda galibiyetle döndügünü ve morallerinin yüksek oldugunu vurguladi.

Kocaman, maçla ilgili degerlendirmesinde, ilk yari top üstünlügünün kendilerinde oldugunu belirterek, söyle konustu:

"Atak üstünlügü ise Konyaspor'daydi. Ilk yari berabere bitmesi beklenirken üstünlügümüzle sonuçlandi. Devre arasinda maçin böyle bitme ihtimali çok görünmüyordu. Farki artirmak için oynamaliydik. Yüksek enerjiye karsilik veremememiz, top kayiplarimizin artmasi kalemizde golle sonuçlandi. Sonra oyunun kontrolünü tekrar ele aldik, daha fazla rakip kaleye gitmeye basladik. Net pozisyonlara dönmese de kalenin etrafinda daha fazla dolanmaya basladik. Maçin böyle bitmesi beklenirken, beraberligin kötü olmadigi düsünüldügü anlarda, Dimyat'a giderken evdeki pirinçten olma durumu. Hizli bir ataktan gelen top, tam böyle tarifli, Konyaspor'un ne yapacagini tarif ettigimiz gollerden bir tanesi. Söyleyecek çok fazla bir sey yok. Kazanani her zaman kutlamak lazim."

- Parlatan: "Önemli bir galibiyet aldik"

Ittifak Holding Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan ise 3 puanin yaninda geriye düstükleri maçi çevirdikleri için çok mutlu olduklarini söyledi.

Devre arasinda oyunculari motive ettiklerini anlatan Parlatan, sunlari kaydetti:

"Koca 45 dakika oldugunu ve her seyi degistirebilecegimizi aktardik. Ilk devre istedigimiz oyunu sergileyemedik ama yine de dengeli bir oyunumuz vardi. Ceza sahasina girisimlerimiz oldu. Topun gerisinde bekleyen, geçis hücumuyla etkili olmaya çalisan bir görüntü sergiledik. Önde baski yaparak rakibin oyun kurulumunu bozarak oynadik. Skora denge getirdik, hamlelerimiz ve oyuncu degisikliklerimiz de kazanmak içindi. Cikalleshi'nin golü, galibiyeti getirdi. Gerçekten önemli bir galibiyet aldik. Çünkü yenik duruma düsmüstük. Takimin reaksiyon göstermesi ve kazanmamiz, takim adina çok iyi oldu. Hazirlik asamasinda bunu hiç yasamadik. Geri gelmek ve kazanmak takimda iyi bir hava oldugunun göstergesi. Bizim için güzel bir aksam oldu."

Kaynak: AA