Ersan Parlatan Açiklamasi 'Önemli Bir Galibiyet Aldik'

Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, Basaksehir karsisinda geriye düstükten sonra yaptiklari hamlelerinin tamamen kazanmak adina oldugunu belirterek, önemli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Süper Lig’in 2. haftasinda Konyaspor, evinde agirladigi Basaksehir’e karsi ilk devreyi 1-0 geride kapatmasina karsin maçi 2-1 kazandi. Maça iliskin basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan, çok sevinçli, ayni zamanda da gururlu olduklarini kaydetti.

Kötü bir zamanda 1-0 yenik duruma düstüklerini dile getiren Ersan Parlatan, “Çok kötü bir zamanda gol yedik. Devre arasina yakin bir zamanda böyle soyunma odasina gelmek kolay degil. Oyunculari motive edip, ikinci devre inanmalarini, koca bir 45 dakika oldugunu ve bir sekilde sonuçlarin degisebilecegini aktardik. Ilk devre istedigimiz oyunu sergileyemedik. Ama yine de dengeli bir oyun vardi. Ceza sahasi girisimlerimiz oldu. Ama genel anlamda topun gerisinde bekleyen, geçis hücumu ile etkili olmaya çalisan bir görüntü sergiledik” dedi.



“Hamlelerimiz tamamen kazanmak adinaydi”

Ikinci devre skor dezavantajindan dolayi riskler aldiklarini ifade eden Parlatan, “Oyuncularimiza daha çok önde baski yaparak rakibin oyun kurulumunu bozarak top kazanmak istedik. Neticesinde çok farkli bir görüntü vardi sahada Konyaspor adina. Endri Çekiçi’nin mükemmel golüyle skoru dengeledik. Bundan sonra kazanmak için oynadik. Zaman zaman topun arkasinda beklesek de hamlelerimiz tamamen kazanmak adinaydi. 87. dakikada Sokol’un kafa vurusu bize galibiyeti getirdi. Gerçekten önemli bir galibiyet aldik. Çünkü 1-0 yenik duruma düstük. Bunu bu sezon hazirlik döneminde hiç yasamadik. Takimin reaksiyon göstermesi, bir sekilde geri dönebilmesi takim adina iyi bir hava oldugunun göstergesi. Bütün camiamiz, yönetimimiz, oyuncularimiz, teknik ekibimiz kenetlenmemiz lazim. Ancak bu sekilde basarili olabiliriz. O yüzden de bu aksam bizim için güzel bir aksam oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA