Besiktas'tan N'sakala'nin Saglik Durumuna Iliskin Açiklama

Asbaskan Emre Kocadag: 'Kendisiyle konustuk, tatsiz bir olay yasadik. Bizleri çok korkuttu' Kulüp Doktoru Kerem Ülkü: 'Suuru açik ve bizimle konusabiliyor. Endise edilecek bir durum yok'

Süper Lig'in ikinci haftasinda deplasmanda Gaziantep ile oynadigi maçta fenalasan Besiktasli futbolcu Fabrice N'Sakala'nin suurunun açik oldugu, endise edilecek bir durumun olmadigi bildirildi.

Besiktas Asbaskani Emre Kocadag, beraberindeki kulüp yöneticileriyle Kongolu savunma oyuncusunun tedavi gördügü SANKO Hastanesine gelerek doktorlarla görüstü.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Kocadag, "Kendisiyle konustuk, tatsiz bir olay yasadik. Bizleri çok korkuttu. Çok sükür bilinci açik. Morali de iyi." dedi.

Kulüp Doktoru Kerem Ülkü de N'Sakala'nin sahada ani bir suur kaybiyla beraber bulanti ve kusma sorunu yasadigini anlatti.

Ekibiyle beraber saha içinde müdahalede bulunduklarini dile getiren Ülkü, söyle konustu:

"Su an için oyuncumuzun yasamsal durumlari stabil. Suuru açik ve bizimle konusabiliyor. Endise edilecek bir durum yok. Elbette böyle bir durumun neden kaynaklandigini ögrenmek için daha detayli tetkikleri yapiliyor. Bu aksam burada müsahedede kalmasini öngörüyoruz. Tetkiklerin sonucuna göre kamuoyuna bilgilendirme yapacagiz."

Ülkü, N'sakala'nin futbolculuk gelecegine dair bir endise olup olmadigina iliskin soruya, "Su anda böyle bir sey söylemek zor, olabilecegini tahmin etmiyorum. Oyuncularimizin sürekli kardiyolojik tetkikleri yapiliyor. Oyuncumuzun da bu degerlendirmesi yakin zamanda yapildi. Bir çok faktör böyle bir duruma neden olabiliyor. Hava kosullari bunlardan birisi. Zaman zaman oyuncular böyle sikintilar yasayabiliyor. Umariz ki futbol gelecegine dair bir sorun yasanmaz." yanitini verdi.

- Maç sirasinda rahatsizlanmisti

Kalyon Stadi'nda oynanan karsilasmanin 71. dakikasinda topsuz alanda fenalasan N'Sakala, kendini yavasça yere birakmis, Kongolu oyuncu, saglik görevlilerinin ilk müdahalesinin ardindan sahaya giren ambulansla hastaneye kaldirilmisti. Besiktas Kulübünden yapilan açiklamada, "Futbol Takimimizin Gaziantep ile oynadigi müsabakada yasadigi rahatsizlik nedeniyle oyuna devam edemeyen Fabrice N'Sakala, bilinci açik bir sekilde tedbir amaciyla hastaneye sevk edilmistir." ifadelerine yer verilmisti.

Kaynak: AA