Yukatel Kayserispor - Adana Demirspor Maçinin Ardindan

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: 'Çok basit bir gol yedik. Bizim girdigimiz pozisyonlar daha net. Iyi mücadele edersek rakip kim olursa olsun farkli bir senaryo ortaya çikiyor' Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba: 'Geçen hafta çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Oyun olarak, kalite olarak puanlari da hak ettik. Takimdaslik duygusu ön plandaydi. Bugün tam tersi bir maç oynadik'

Süper Lig'in 2. haftasinda sahasinda Adana Demirspor ile 1-1 berabere kalan Yukatel Kayserispor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maça iyi basladiklarini ve rakipten daha net pozisyonlari degerlendiremediklerini söyledi.

Karaman, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Altay maçindan sonra kadro kalitesinin üst seviyede oldugu Adana Demirspor'la zor bir maça çiktiklarini belirtti.

Altay maçi kadrosuna göre 7 farkli oyuncuyla sahaya çiktiklarini dile getiren Karaman, "Maç 1-1'e gelince motivasyonumuzu, takimin sevkini olumsuz etkiledi. Kayseri benim sehrim. Bu sehrin, bu taraftarin futbol olarak yukarilara gitmesi gerekiyor. Taraftarin maçtan sonraki söylemi çok önemli." dedi.

Oyuna teknik anlamda iyi basladiklarini anlatan Karaman, söyle konustu:

"Golden önce de pozisyon yakaladik. Çok güzel bir gol attik. Golden sonra biraz daha fiziksel tempomuzu ortaya koyup ikinci golü düsünmemiz gerekirdi. Burada da rakibin topa sahip oldugunda kaliteli ayaklarinin iyi pas yapmasi buna engel oldu. Rakip üzerimize geldi fakat gol vurus bölgesinde pozisyonlari yok. Ikinci yarida zaman zaman sut attilar, pas yaptilar. Çok basit bir gol yedik. Bizim girdigimiz pozisyonlar daha net. Iyi mücadele edersek rakip kim olursa olsun farkli bir senaryo ortaya çikiyor. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Nokta transferler yapmak istiyoruz. 2-3 transfer yapmak istiyoruz. Baskanimiz bu konuda çok duyarli. Sakat oyuncularimizin da bir an önce takima katilmasini bekliyoruz. O zaman daha farkli olacagiz. Oyuncularimi kutluyorum."

- Samet Aybaba: "Takim halinde oynamaliyiz"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da bu hafta geçen hafta ortaya koyduklari oyundan çok uzakta kaldiklarini belirtti.

Takimdaslik duygusunu bu maçta göremedigini vurgulayan Aybaba, "Geçen hafta çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Oyun olarak, kalite olarak puanlari da hak ettik. Takimdaslik duygusu ön plandaydi. Bugün tam tersi bir maç oynadik." ifadelerini kullandi.

Rakipler kadar mücadele etmedikleri sürece bundan sonraki haftalarda daha da zorlanacaklarini aktaran Aybaba, söyle devam etti:

"Biz 2-3 tane çok kaliteli oyuncu transfer ettik. Diger takimlar bu oyuncular oldugu için daha istekli oynuyorlar, daha çok kosuyorlar. Bunu bundan sonraki bütün maçlarda hissedecegiz. Yapmamiz gereken biz de onlar kadar kosmaliyiz, mücadele etmeliyiz, takim halinde oynamaliyiz. Bunlari yapamazsak bizim takimin bundan sonraki haftalardaki sorunu daha da artar. Bu öz elestiridir. Takimin içerisindeki oyuncularla diyaloglari devam ettiriyoruz. Onlari kazanmak istiyoruz. Gerçekten kaliteli oyuncular ama futbolun bir takim oyunu oldugunu, kosarak oynandigini, onlara da hatirlatiyoruz. Insallah önümüzdeki haftalarda daha çok çalisarak bir seyleri daha iyi yapmaya çalisacagiz."

Kaynak: AA