Çaykur Rizespor-Fatih Karagümrük Maçinin Ardindan

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Uygun:'Milli maç arasinda yeni gelecek takviyeler ve su anda elimdeki kadro ile birlikte sakatliklarin da geçtigi bir ortamda çok daha iyi bir Rizespor'u hep beraber izleyecegiz' VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli:'Genel olarak memnumuz fakat saha kosullari bugün bizim kendi oyun kimligimizi, kendi oyun felsefemizi ve mantigimizi yansitma konusunda bizi çok zorladi'.

Süper Lig'in 2. haftasinda sahasinda VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Belki de tarihte hiçbir sekilde olmayan sürecin ilk iki haftasini yasadik. Buna ragmen ben takimdan memnunum." dedi.

Uygun, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, kendi evlerinde kazanmak istediklerini belirterek, kadrolarinin eksik olmasi dolayisiyla bunu basaramadiklarini ifade etti.

Olumsuzluklara ragmen rakiplerini analiz edip, satranç hamleleri gibi oyunu kendi lehlerine çevirmeye çalistiklarini anlatan Uygun, pozisyonlara da girdiklerini ancak golü atamadiklari için maçin berabere bittigini dile getirdi.

Her puanin çok önemi oldugunu ifade eden Uygun, söyle devam etti:

"Futbolcularimiz çalismaya, gelismeye ve bu sürecin içerisinde Rizespor da benim arzuladigim istekli, agresif ve pozisyon üreten takima dönüsecek. Taraftarlardan tek ricamiz sabir. Sabri, özellikle söylememin sebebi su; geçen sene 19-20 futbolcu kardesimiz bu takimdan ayrildi ve bir ay sonra yeni gelen yönetim var. O arada sözlesmeleri bittigi için ayrildilar. Diger taraftan da bazi futbolcularimiz gitmek istedi. Biz birçok transfere geç basladik ve birçok transferde sorunlar yasadik. O yüzden de tam anlamiyla takim hüviyetinin olmamasina ragmen biz gayet iyiyiz. Bu yüzden biraz sabir, destek. Belki de tarihte hiçbir sekilde olmayan sürecin ilk iki haftasini yasadik. Buna ragmen ben takimdan memnunum. Çocuklar zamanla daha iyi olacaktir. Milli maç arasina yeni gelecek takviyeler ve su anda elimdeki kadro ile birlikte sakatliklarin da geçtigi bir ortamda çok daha iyi bir Rizespor'u hep beraber izleyecegiz."

Uygun, defans, iki kanat ve forvet olmak üzere 4 mevki için transfer görüsmelerinin sürdügünü ve belli bir asama kaydettiklerini söyledi.

Transferi gündemde olan ???????Caner Erkin konusundaki bir soruya da Uygun, "Bilmiyorum. O yönetiminin bilecegi is. Su anda o konuyla ilgili bildigim bir sey yok." seklinde yanit verdi.

- Farioli: "Teknik anlamda yaptigimiz hatalar maçi buraya tasidi"

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli de Çaykur Rizesor'u tebrik etmeleri gerektigini, rakiplerinin 90 dakika boyunca kendilerini pozisyona sokmamak için birlikte mücadele verdigini söyledi.

Kendi oyunlarindan memnun oldugunu ifade eden Farioli, sunlari kaydetti:

"Genel olarak memnumuz fakat saha kosullari bugün bizim kendi oyun kimligimizi, kendi oyun felsefemizi ve mantigimizi yansitma konusunda bizi çok zorladi. O yüzden saha önemli bir faktör de diyebilirim ama biz de çok kostuk, çok mücadele ettik. Sonuna kadar zorladik. Gol firsatlarina da girdik ama maalesef degerlendiremedik. Karar anlarinda saha içerisinde yaptigimiz hatalari dogru geçemedik. Teknik anlamda yaptigimiz hatalar maçi buraya tasidi."

Farioli, Rize deplasmanin tüm takimlar için çok zorlu geçecegini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA