Bursali Sesi Görenler, Bu Haftayi Da Kayipsiz Geçti

Sesi Görenler B1 Futbol Deplasmanli 1’inci Ligi’nde mücadele eden Bursa Alti Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü, sahasinda Istanbul ekibi Türkiye Görme Engelliler Spor Kulübü’nü 1-0 yenerek, ligin üçüncü haftasini da namaglup geçti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun faaliyet programinda yer alan Sesi Görenler B1 Futbol Deplasmanli 1’inci Ligi üçüncü haftasinda Bursa Alti Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü, Büyüksehir Belediyesi tarafindan sil bastan yenilenen Aticilar Sahasi’nda Istanbul ekibi Türkiye Görme Engelliler Spor Kulübü ile karsi karsiya geldi. Karsilasmayi Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan, geçen dönem Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ile çok sayida sporsever izledi. Oldukça çekismeli geçen ve ilk yarisi golsüz tamamlanan karsilasmanin ikinci yarinda Bursa ekibi, kazandigi penaltiyi gole çevirerek, karsilasmadan 1-0 galip ayrildi. Ilk hafta Ankara Çankaya Belediyesi’ni 2-0, ikinci hafta Eskisehir Görme Engelliler Takimini 4-1 yenen Bursa ekibi, üçüncü haftayi da galibiyetle tamamlanmanin mutlulugunu yasadi.

Spor herkesin hakki

Çekismeli karsilasmayi dikkatle takip eden Baskan Aktas, Büyüksehir Belediyesi tarafindan desteklenen Bursa Alti Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü’nün pes pese aldigi iki galibiyet, özellikle de son 8 yilin sampiyonu Çankaya ekibini yenmesinin gelecek adina umut verici oldugunu kaydetti.

Görme engelli sporculara kazandirdiklari futbol sahasinin sampiyonluga vesile olmasini dileyen Baskan Aktas, “Bursa birçok alanda önemli islere imza attigi gibi özellikle görme engellilerin spor ihtiyaçlarini giderme noktasinda da önemli atilimlari gerçeklestiriyor. Öncelikle herkesin ama herkesin, hangi engellilik durumu olursa olsun spor yapma hakki oldugunu düsünüyorum. Dolayisiyla bunu saglamak için de altyapi olusturmak lazim, imkanlar saglamak lazim. Eksikleri giderme noktasinda desteklerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Hasan Sayyidan da görme engellilerin daha rahat spor yapmalarina yönelik çalismalari nedeniyle Baskan Aktas’a çini vazo hediye etti. Sayyidan, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yaptirilan sahanin da Baskan Aktas’in bu alana verdigi gönlün bir göstergesi oldugunu belirterek, tesekkür etti.

Geçen dönem Bursa Milletvekillerinden Bennur Karaburun da engelli bireylerin de daha saglikli ortamlarda spor yapmasina sagladigi imkanlar nedeniyle Baskan Aktas’a tesekkür ederek, maçlara çikan tüm sporculara basarilar diledi.

Kaynak: İHA