Bozkurt Esnaf Ve Sanatkarlar Odasi Baskani Kasap, Ilçe Esnafinin Yüzde 98'Inin Selden Etkilendigini Söyledi Açiklamasi

'Esnaftan kayiplarimiz da oldu' 'Esnafin herhangi bir seyi kalmadi. Takimi, tezgahi, hiçbir seyi kalmadi. Her seyi gitti. Is yerleri, bos dükkanlar oldu. Bu, Türkiye'de el birligiyle sarilabilecek bir yara'

Bozkurt Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Cahit Kasap, yasanan sel felaketinden ilçe esnafinin yüzde 98'inin etkilendigini söyledi.

Ilçede 11 Agustos'ta siddetli yagisin ardindan yasanan sel, can kayiplarinin yani sira büyük çapta hasara yol açarak felakete dönüstü.

Kasap, AA muhabirine, selden etkilenmeyen esnaf sayisinin bir elin parmaklarini geçmedigini belirtti.

Ilçede sel degil, adeta bir tufan yasadiklarina isaret eden Kasap, "Canlarimiz gitti, mallarimiz gitti. Yapilacak bir sey yok. Afetin önünde durulmuyor." dedi.

Ilçede 550 civarinda esnaf bulundugunu dile getiren Kasap, "Esnafimizin yüzde 98'i selden etkilendi. Esnaftan kayiplarimiz da oldu. Allah'tan suna sükrediyoruz. Ya persembe günü olsaydi. Persembe günü çayin kenarina pazar kuruluyor. Pazarimiz olsaydi daha büyük bir felaket yasardik. Devletimiz yanimizda. Bakanlarimiz, milletvekillerimiz, cumhurbaskanimiz... Allah razi olsun herkesten." ifadelerini kullandi.

Kasap, sehrin artik çok zor toparlanabilecegini kaydederek, "Esnafin herhangi bir seyi kalmadi. Takimi, tezgahi, hiçbir seyi kalmadi. Her seyi gitti. Is yerleri, bos dükkanlar oldu. Bu, Türkiye'de el birligiyle sarilabilecek bir yara. Sanayi esnafimiz daha kötü, daha berbat durumda çünkü sanayideki dükkanlar tavanlarina kadar balçik oldu. Makineler parçalanmis vaziyette. Herkes su anda can telasesinde, kiyamet yasiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA