Vitor Pereira Açiklamasi 'Oyuncularin Sahada Koydugu Karakterden Çok Memnunum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, HJK Helsinki mücadelesinde oyuncularinin sahada koydugu karakterden çok memnun oldugunu ifade ederken sahada yer alan genç isimler Muhammed Gümüskaya ve Arda Güler’in Türk futbolu için önemli oyuncular olacagini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçinda Fenerbahçe evinde HJK Helsinki’yi 1-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, basin toplantisina genç futbolcular Arda Güler ve Muhammed Gümüskaya ile geldi. Toplantida gururlu oldugunu ifade eden Portekizli teknik adam, ”Tabi ki çok gururluyum bugün gerçekten sahada çok iyi iki karakter gördüm. Zor olmayan bir maçti genç oyuncularimiz çok kaliteli bir oyun sergilediler. Böylesine bir maçta problemsiz oynadilar tecrübeli oyuncularin arasinda. Tecrübelilerde çok iyiydi. Hafta boyunca gerçekten çok çalistilar kendilerine inaniyorlar. Muhammed çok kaliteli bir gol atti. Gerçekten çok mutluyum. Onlar genç olduklari için degil kaliteli ve karakterli olduklari için oynadilar” dedi.



”Muhammed ve Arda Türk futbolu için önemli oyuncular olacak”

Bugün sahada yer alan genç futbolcular Muhammed Gümüskaya ve Arda Güler ile ilgili konusan Pereira, ”Genç oyunculari yetistirebilmek ve parlatabilmek istiyorsaniz onlara her seyden önce süre ve özgüven vermeniz gerekir. Hata yaptiklarinda onlari desteklemek gerek. Bunlar olunca ondada kalite varsa parliyorlar. Onlarin genç olmasi oynayacaklarinin garanti oldugu anlamina gelmez. Ben kariyerimde Avrupa’nin en büyük kulüplerinden olan Porta’da 5 yil altyapida çalistim. Arda karakteri ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Kendini gelistirirse Muhammed ve Arda Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacaklar” ifadelerini kullandi.

”Oyuncularin sahada koydugu karakterden çok memnunum”

HJK Helsinki’nin oyun planina ve kendi sistemlerine deginen Portekizli teknik adam, ”Böylesine kapali kompakt oynayan takimlara karsi oynamak kolay degil. Sabirli olmaniz gerekiyor bosluklari bulmak için. Devre arasinda bu bosluklari bulabilmek için neler yapmamiz gerektigini anlattik ve ikinci yari bunun yansimalarini gördük. Bana kupalar kazandiran çok maç oynadik ama bu maçinda benim hayatimda özel bir yeri olacak. Ilk maç bitti yolun yarisindayiz. 1-0’lik skor Finlandiya’da daha çok çalismamiz anlamina gelecek. Oyuncularin sahada koydugu karakterden çok memnunum. Tecrübelilerin performansi ve gençlerin karakterinden memnunum. Taraftarla gurur duyuyorum. Camia takim ve taraftar olarak çok güzel bir ruh ortaya koydular zorluklarin üstesinden gelebilmek için. Sezonun basi çok sakatlik yasadik. Bu da elimizdeki opsiyonlari azaltti. Takim ruhu ve taraftarlarin kattigi ruhla bunlarin üstesinden gelmeyi becerebildik. Taraftarlarimiz bize çok yardimci oldular. Bugün ortaya koyulan ruh ve bu kadar zorlukla karsilasirsa karsilarsin karakter göstermenin sahaya yansimasiydi” seklinde konustu.

Son olarak Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, sakatlanarak oyundan çikan Irfan Can Kahveci ve Filip Novak’in saglik durumlarinin yarin çekilecek MR sonrasinda netlesecegini belirtti.



Muhammed Gümüskaya: ”Bugün bugünde kaldi, yarin yeni bir gün, yeni maçlar ve hedefler basliyor”

Fenerbahçe’nin galibiyet golünü atan 20 yasindaki futbolcu Muhammed Gümüskaya, ”Ben Fenerbahçe’de dogdum. Benim hayallerim burada yillarca forma giymek. Bugün gol atmak bana nasip oldu, çok mutluyum. Bunu takim arkadaslarim ailem ve arkadaslarimla paylasacagim. Yarin, bugün attigim gol benim için burada kalacak ve daha fazla çalismaya devam edecegim. Kendimi gelistirmek zorundayim. Bugün bugünde kaldi, yarin yeni bir gün, yeni maçlar ve hedefler basliyor” ifadelerini kullandi.

Arda Güler: ”Büyüdükçe küçülmemiz lazim”

Fenerbahçe formasiyla Avrupa maçinda sahaya çikan 16 yasindaki Arda Güler, ”Hocama çok tesekkür ederim sans verdigi için. Beni yetistiren aileme ve Fenerbahçe taraftarina tesekkür ederim. Çocukluktan beri o frikikte o topun basina geçmek istiyordum. Geçtim ama olmadi. Büyüdükçe küçülmemiz lazim ve altyapida kardeslerimiz bizim gibi sahaya çiksin. Herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA