Özer Türk Stadi TFF Kriterlerine Uygun Hale Getiriliyor

Kusadasispor’un 3. Lig’e çikmasinin ardindan harekete geçen Kusadasi Belediyesi, Özer Türk Stadi’nin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kriterlerine uygun hale getirilmesi için çalisma baslatti. Çalisma kapsaminda stat, Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan bütünüyle yenilenecek.



Özer Türk Stadi’nda, Kusadasispor’un 4 Eylül’de 52 Orduspor ile oynayacagi karsilasma öncesi yenileme, bakim ve onarim çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Kusadasi Belediyesi’ne bagli Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, stadin TFF Profesyonel Futbol Müsabaka Talimati’nda yer alan kriterlere uygun hale gelmesi için gece gündüz çalisiyor. Çalismalar kapsaminda ilk önce stadin hakem ve futbolculara ait olan soyunma odalarinin eksiklikleri giderildi. Tuvaletlerin fayanslarinin yenilendigi emektar statta, kapali tribünün altina yeni bir doping kontrol odasi insa edildi. Sahanin çevresi güvenlik önlemleri geregince tel örgü ile çevrilirken, çim zeminin de her gün düzenli olarak bakimi yapiliyor.

Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan ilerleyen günlerde protokol, basin, açik ve kapali tribündeki eksikler giderilecek. Ayrica açik tribünde engelli taraftarlarin maçlari izleyebilmesi için özel bir alan olusturulacak. Ardindan stat yönlendirme tabelalari, dijital skorboardun degismesi, giris turnikelerinde elektronik sisteme geçilmesi gibi islemler tamamlanarak Özer Türk Stadi dört dörtlük bir futbol arenasi olacak.

Kaynak: İHA