Japonya Siginma Talebinde Bulunan Myanmarli Milli Futbolcuya Vize Verdi

Japonya’da oynanan Dünya Kupasi eleme maçinda ülkesindeki darbeyi protesto eden ve Japonya’da kalmak istedigini dile getiren Myanmarli milli kaleci Pyae Lyan Aung’un göçmenlik basvurusu kabul edildi.

Japonya’da geçtigimiz Mayis ayinda oynanan Dünya Kupasi eleme maçinda ülkesindeki askeri darbeyi protesto etmek için üç parmakla selam veren ve takim arkadaslari ile birlikte dönüs uçagina binmeyerek Japonya’da kalan Myanmarli milli kaleci Pyae Lyan Aung’un Japonya’ya yaptigi göçmenlik basvurusu kabul edildi. Kendisi ve ailesinin hayatindan endise ettigi belirterek Osaka’da bulunan göçmenlik bürosuna basvuran ve iltica talebini resmi makamlara ileten Aung’un talebine olumlu yanit geldi. Bugün 5 yil boyunca Japonya’da kalmasina izin veren uzun süreli göçmenlik belgesini alan Aung, "Japon halkina, Japon hükümetine ve beni simdiye kadar destekleyen herkese minnettarim" diyerek ülkede çalismak ve dil egitimi almak istedigini söyledi

Simge haline gelmisti

Japonya ile Myanmar arasinda oynanan maçta ülkesinin milli marsi çalinirken "Adalete ihtiyacimiz var" yazan elinin 3 parmagini havaya kaldirarak darbeyi protesto eden Aung ülkesine dönmeyi reddederek Japonya’da kalmisti. 27 yasindaki Aung, havaalaninda gazetecilere verdigi demeçte, eve dönerse hayatinin risk altinda olacagini söylemisti. Oyuncunun 3 parmagiyla yaptigi hareket, Güneydogu Asya ülkesinde askeri yönetime karsi bir direnis sembolü olarak kullanildigindan kamuoyunda büyük ses getirmisti. Aung, geçtigimiz Haziran ayinda resmi olarak göçmenlik basvurusunda bulunmustu.

Kaynak: İHA