Ali Koç Açiklamasi 'En Az 3, Hesabimiza Uyarsa 4 Transfer Yapacagiz'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Helsinki maçinin ardindan açiklamalarda bulundu. En az 3 transfer yapacaklarini ve hesaplarinin uymasi durumunda 4. transferi de yapabileceklerini söyleyen Ali Koç, Pelkas’in da satilmayacaginin altini çizdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçinda Helsinki’yi sahasinda 1-0 maglup eden Fenerbahçe’de Baskan Ali Koç maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Maçin çok zor olmadigini, hakimiyetin de Fenerbahçe’de oldugunu söyleyerek sözlerine baslayan Ali Koç, “Iyi bir baski yaptik. 94. dakikada bile baski yapiyorduk, bu da memnuniyet verici. Bir sistem kuruldu ve bu da yavas yavas oturuyor. En memnun oldugum konu ise, topu rakipten çabuk geri almamiz, 3. bölgede basmamiz, çok kosmamiz ve yardimlasmamiz. Ama daha yolun basindayiz. Köprünün altindan çok su akacak. Bu daha sistemin oturmamis hali. Yeni sezona baslamadan önce çok siki bir kamp dönemini kazasiz belasiz atlattik derken, anlamasi güç sekilde arka arkaya 3 önemli oyuncumuz ve Adana Demirspor maçinda Serdar’i kaybettik. Bugün de Novak ve Irfan sakatlandi, insallah ciddi bir sorun yoktur. Bunlarla da ugrasmaya çalisiyoruz. Fakat dogru yolda oldugumuzu düsünüyorum. Hocamizi kutluyorum, kisa zamanda sistemini anlatti, ögretti. Insallah en az 3, hesabi kitabi dogru yapabilirsek 4 transferimiz olacak. Transfer konusunda taraftara seslenmek istiyorum, samimi taraftarlarimiza seslenmek istiyorum. Samimi taraftar derken, kalbi sari-lacivert için atan, kayitsiz sartsiz seven, kulüp siyaseti disinda olanlara sesleniyorum. Daha Adana Demir maçi baslamadan yipratma kampanyasi basladi.

Kimlerin baslattigini da biliyoruz, yakindan da takip ediyoruz. Üzülerek görüyoruz ki, çabuk gaza geliyorlar ve yipratici oluyorlar. Ben yipranmam ama genç arkadaslar etkileniyor” diye konustu.



“Takim için mücadele eden oyuncular var”

Sosyal medyada yapilan forma elestirileriyle ilgili de konusan Ali Koç, “Dün bir forma açikladik. Vay efendim forma söyleymis, arma yokmus. Bence son yillarin en iyi formalarindan birisiyle çiktik. Sponsor firma, dünya çapinda kulüplerle, yeni bir dizaynla bir lansman yapti. Bu sefer de yaygara kopariyorlar, logo yokmus diye. Formanin önü komple logo, arkasinda renkli logo var. Birinci seviyedeki takimlarla ayni muameleyi gördük. Diger taraftan da santrfor konusu var. Sezon sonunda ve yüksek divan kurulunda sifreleri vermeye çalistim. Bunlardan birisi nasil tarz oyuncularin bizde kalacagi, takim için oynayacak, 90 dakika mücadele edecek, tasidigi formanin sorumlulugunu özel hayatinda da tasiyacak oyunculardan bir takim kuracagimizi söyledim. Bugün gördünüz, 94. dakikada dahi baski yapan bir takim vardi. Sahsindan çok takim için mücadele eden oyuncular var. Agustos ayinda ciddi firsatlar çikacaktir, sabredin dedik. Bunu derken listeye yazabilecegimiz 2 santrforumuz vardi, Valencia ve Serdar. Ama kim tahmin edebilirdi ki ikisini kaybedebilecegimizi. Samimi taraftarimizdan rica ediyorum. Baskalari transferler yapmis, etmis. Geçen sene de biz çok transfer yaptik, sezon basinda sampiyon ilan edilmistik” açiklamasini yapti.

“Bakalim hangi firsatlar çikacak”

Çok oyuncu transfer etmenin basariyla alakasi olmadigini da söyleyen Ali Koç, “Çok oyuncu transfer etmekle, az oyuncu almakla alakasi yok bunun. Disiplin, takim ruhu, sahada savasan ekiple alakasi var. Bugün 20 yasindaki Muhammed gol atti, 16 yasindaki Arda oyuna girdi. Biz dogru yoldayiz. Samimi taraftarlarimizin bu ruh haline girmelerini kiniyorum, yadirgiyorum, kirildigimizi da belirtmek istiyorum. Biz sabirla bir süreçten geçiyoruz. 18 günümüz daha var. Biz özellikle Kulüpler Birligi olarak federasyondan rica ettik ve 1 hafta sonra transfer penceresini kapatalim dedik. Onlar da zor da olsa yürürlüge soktu. Bakalim ne firsatlar çikacak. Su 2-3 haftayi kazasiz belasiz atlatalim. Allah bizi sakatliktan korusun. Baska takimlar ne transferler yaparsa yapsin, bu takim inanciyla birbiriyle savasan bir ekip oldugunu herkese gösterecek. Yeni sezonun hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Adana Demirspor maçindan sonra konusamamistik. Özellikle Murat Sancak’a, Adana Demirspor Yönetim Kurulu’na, bizi sicak sekilde karsilayan Adana Demirspor camiasina da tesekkür etmek istiyorum. Iyi bir takimlari var. Murat Bey’e ‘Bu sicaga ragmen Adana Demirspor ile oynamayi sans olarak görüyorum, daha takim oturmamisti’ demistim. Onlarin da yolu açik, sanslari bol olsun. Hakli, adil, hak edenin kazandigi bir sezon temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Pelkas satilmayacak”

Pelkas hakkinda çikan haberlerin gerçegi yansitmadigini söyleyen Ali Koç, bu oyuncunun satilmayacagini ifade etti.

Finansal Fair Play nedeniyle al-sat sorunu yasadiklarini ve bu nedenle Samatta’yi listeye dahil edemediklerini söyleyen Ali Koç, “TFF harcama limitlerinde sorunumuz yok. Oyuncu göndermeyle çözülebilecek bir konu. Sorun FFP’nin al-sat dengesinde. Bunu da bir sekilde yönetecegiz” dedi.

Transfer konusunda isim söylemeyecegini de söyleyen Ali Koç, “3 senedir beraberiz, biz kimseye haber sizdirmiyoruz. Bizim de yogurt yiyisimiz bu sekilde. Taraftarlarimiz rahat olsunlar. Sizlere de hak veriyorum, sayfa doldurmaniz gerekiyor. Spekülasyonlar oluyor. Ama biz bir sey imzalamadan açiklamiyoruz. Insallah planlarimiz, hedeflerimiz arzu ettigimiz sekilde gerçeklesir” diyerek devam etti. Vitor Pereira’nin ‘Gol atan forvet istiyorum’ sözleri hatirlatilan Koç, “Gol atamayan, bitirici olmayan forvet istiyorum demezdi zaten. Son derece makul bir tanim yapmis. Bu arada Samatta kendini biraz toparlarsa, Serdar ve Valencia da bitirici santrforlar” derken Steven Caulker konusunun da ilerleyen zamanda belirlenecegini ifade ederek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA