Sampiyonlar Kupalarina Kavustu

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan düzenlenen ve dünyada ilk olma özelligi tasiyan çiplak ayak kum futbol turnuvasinin final gecesinde sampiyon takimlar kupalarina kavustu.

Her yil Ünye Belediyesi tarafindan dünyada ilk kez gerçeklestirilen geleneksel kum turnuvasinda 2006, 2007 ve 2008 dogumlu genç futbolcular forma giyerek mücadele etti. 50 yildir ilçe genelinde devam eden ve her aksam kumda omuz omuza mücadele eden gençler, yapilan elemelerin ardindan finalde kupalarla ödüllendirildi.

Mücadele sonunda konusan Ordu Amatör Kulüpleri Federasyonu Baskani Metin Kir," Ben 45 yildir sporun içerisindeyim ancak böyle bir müsabakayi ve mücadeleyi hayatimda görmedim. Bu kum turnuvasini ilçemize kazandiran kim varsa ona minnettarim. Her yöneticimizin gençlere verdigi deger bizler için çok kiymetlidir. Sokaklardan kurtarilan her gencimize önem veriyoruz. Sampiyonluklar gelip geçicidir. Ama bir evladimizin hayalleri ve gelecegi daha da önemlidir" dedi.

Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli ise," Burada her yil düzenledigimiz kum müsabakasinda centilmence ve omuz omuza mücadele veren gençlerimizi kutluyorum. Yerel yönetimler olarak üzerimize düsen ne varsa yapmaya haziriz. Sosyal veya sportif her faaliyetin arkasindayiz" diye konustu.

Yapilan müsabakalar sonrasi dereceye giren basarili takimlara kupalari ve madalyalari verildi.

Kaynak: İHA